Opzegtermijn werknemer: waar moet de werknemer zich aan houden?

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,4Vragen? Bel ons even: 085 5000 202

Opzegtermijn werknemer

Bij het nemen van ontslag dient de werknemer rekening te houden met de opzegtermijn, waarin hij/zij gewoon doorwerkt. De wettelijke opzegtermijn van de werknemer is vastgesteld op één maand. Toch kan het zijn dat de werknemer is gebonden aan een langere opzegtermijn. Dit is het geval indien er in de cao of arbeidsovereenkomst is afgeweken van de wettelijke opzegtermijn. Een langere termijn kan worden vastgelegd als de opzegtermijn van de werkgever minimaal het dubbele bedraagt. Deze termijn kan maximaal zes maanden bedragen. Er hoeft géén rekening te worden gehouden met de opzegtermijn bij ontslag nemen tijdens de proeftijd of op staande voet. De arbeidsovereenkomst dient te worden opgezegd tegen het eind van de maand.

Ongeldige opzegging en de gevolgen hiervan

Er is sprake van een onregelmatige opzegging als de opzegtermijn niet in acht wordt genomen. De opzeggende partij is hierbij schadeplichtig. Als een opzegtermijn ongeldig is en dus niet voldoet aan de genoemde vereisten kan deze worden vernietigd. Een advocaat kan hierbij een goede beoordeling maken en kijken naar eventuele uitzonderingen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor een overheidsvergoeding van de gemaakte kosten voor rechtshulp. Voor vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Wil je een vraag stellen?

(8 vragenstellers gingen je voor over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Advocaat vinden t.a.v. opzegtermijn werknemer via Lawspot.nl

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform waarop je in drie simpele stappen voor jouw zaak de juiste advocaat kan vinden. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en er zijn natuurlijk alleen gecertificeerde advocaten aangesloten. Daarbij is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en brengt het geen verplichtingen met zich mee. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jouw helpt bij het proces.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

g keijzer uit heiloo

Geplaatst op: 8 dec 2018

Beoordeling: 10

Pluspunten:

goede antwoorden op vragen

Verbeterpunten:

Geen opgegeven.

p.j.ritzema uit spijk ( gron)

Geplaatst op: 5 dec 2018

Beoordeling: 7

Pluspunten:

De eerste telefoonkennismaking was prima. Nu moet ik alleen afwachten of er mogelijkheden zijn en die zouden op zeer korte termijn in mijn richting komen.

Verbeterpunten:

Afwachten.