Inbreuk intellectueel eigendomsrecht? Treed er tegen op!

Intellectueel eigendom

Onder het intellectueel eigendom vallen meerdere soorten rechten, zoals het auteursrecht, merkenrecht en het handelsnaamrecht. Deze rechten beschermen jouw intellectueel eigendom, zodat mensen jouw merk bijvoorbeeld niet kunnen kopiëren, of zomaar jouw handelsnaam kunnen gebruiken. Het intellectueel eigendomsrecht is een exclusieve recht: dit betekent dat het tegenover iedereen geldt en kan worden ingeroepen.

Inbreuk

Helaas kan het toch gebeuren dat iemand inbreuk maakt op je intellectueel eigendom, of dat verschillende rechten zoals het auteursrecht zijn geschonden door een ander. Bijvoorbeeld omdat iemand kopieën heeft gemaakt van jouw merk, jouw logo heeft gebruikt, plagiaat heeft gepleegd of iets anders heeft gedaan wat wettelijk gezien niet had gemogen. Je kunt gelukkig actie ondernemen, samen met een advocaat. Wat mogelijk is, is bijvoorbeeld het eisen van een schadevergoeding; door de schending van het intellectueel eigendomsrecht kun jij gederfde winst hebben misgelopen. Ook kun je een kort geding starten om jouw schade zoveel mogelijk te beperken. Er kan verwijdering en vernietiging worden geëist van alle kopieën die zijn gemaakt.

Wat kan een advocaat voor je doen?

Wanneer er inbreuk gemaakt is op jouw recht, kun je juridische stappen ondernemen en je tot de rechter wenden. Een deskundig advocaat kan jou daarmee helpen. Hij/zij kan je bijvoorbeeld helpen met het starten van een kort geding, maar ook met het bepalen van de hoogte van de door jou geleden schade en met het eisen van de schadevergoeding bij de tegenpartij.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(238 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde civielrechtelijke advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis intellectueel eigendomsrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare privaatrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu