Oplevering huurwoning behang

Oplevering huurwoning behang

Het is de huurder verplicht om de woning op te leveren in dezelfde staat zoals deze was bij aanvang van de huurperiode. Dit kan betekenen dat de huurder de muren in het huis opnieuw moet schilderen.

Dezelfde staat

Zoals gezegd moet de huurder de woning opleveren in dezelfde staat als bij aanvang van de huurperiode. Als de binnenmuren bij aanvang wit waren en de huurder heeft ze blauw geverfd, moeten de muren dus opnieuw worden gewit. Ook wanneer de muren sterk zijn verkleurd door een lekkage of rookaanslag moeten de muren weer wit worden geschilderd.

Huurder verantwoordelijk

De huurder is verantwoordelijk voor het binnen schilderwerk. Dit betekent dat ook als de muren door de tand des tijds een nieuwe laag verf nodig hebben, de huurder de plicht daarvoor heeft.

Verhuurder afzien

Als de verhuurder de blauwe muren waardeert, kan hij ervan afzien om de huurder de binnenmuren te laten witten. Een huurder doet er dus verstandig aan om de verhuurder eerst te vragen of hij de muren wit moet opleveren.

Zelf doen of uitbesteden

De verhuurder kan niet zomaar een schilder inhuren en de rekening naar de huurder doorsturen. De huurder heeft het recht om zelf de woning in oorspronkelijke staat terug te brengen. De huurder kan de muren gewoon zelf witten, en hoeft hier geen schilder voor in te huren. Het schilderwerk moet uiteraard wel netjes worden gedaan.

Als de huurder dit niet doet, kan een verhuurder de muren laten witten door een schilder en de kosten hiervan op de huurder verhalen.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Oplevering huurwoning behang

Veel gelezen artikelen

Bel nu