Ontslag na proeftijd

Ontslag na proeftijd

Het kan zo maar voorkomen dat je ontslagen wordt na het aflopen van je proeftijd. In dit artikel leggen aan de hand van een voorbeeld uit hoe het ontslag na de proeftijd werkt.

Voorbeeld

Meneer de Boer heeft een arbeidscontract voor onbepaalde tijd. Dit arbeidscontract bevat een proeftijd van drie maanden. Deze proeftijd loopt af op maandag 28 september 2008. Op die maandag vertelt zijn  het arbeidscontract niet verlengd zal worden na de proeftijd. De reden is dat de werkgever ontevreden is met het functioneren van meneer de Boer. Meneer de Boer komt echter niet op het werk.

Mededeling van ontslag

Vervolgens stuurt de werkgever meneer de Boer een aangetekende brief waarin hij mededeelt dat meneer de Boer ontslagen is. Op dinsdag 29 september 2008 krijgt meneer de Boer de brief pas op de post, wat precies buiten de proeftijd valt. Deze proeftijd liep immers tot en met maandag 28 september 2008. Dit heeft als gevolg dat meneer de Boer naar alle waarschijnlijkheid een succesvol bezwaar tegen zijn ontslag aan kan tekenen.

Ongeldig ontslag

Het ontslag is ongeldig omdat de brief waarin aan meneer de Boer medegedeeld is dat hij ontslagen is, pas aangekomen is nadat de proeftijd verlopen was. Wanneer het komt tot een rechtszaak zal de rechter waarschijnlijk besluiten dat de werkgever het loon van meneer de Boer door zal moeten blijven betalen.

Juridische hulp? 

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202. 

Neem contact op 

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

ontslag na proeftijd

Veel gelezen artikelen

Bel nu