Ontbindende/opschortende voorwaarden
Als je een huis, appartement, stuk grond of ander onroerend goed koopt, krijg je te maken met de wettelijke regels over vastgoed. Vaak worden er in het koopcontract. ontbindende of opschortende voorwaarden opgenomen. Bij een ontbindende voorwaarde komt de koopovereenkomst tot stand en kan deze later alsnog ontbonden worden. Bij een opschortende voorwaarde komt de koopovereenkomst pas tot stand op het moment dat de opschortende voorwaarde is vervuld. Een voorbeeld van een ontbindende voorwaarde is het financieringsvoorbehoud: als je de financiering voor het afgesproken bedrag niet kunt rondkrijgen, kun je de ontbindende voorwaarde inroepen en de overeenkomst alsnog ontbinden. Stel dat er sprake is van een opschortende voorwaarde, dan komt de koopovereenkomst pas tot stand indien de financiering is verkregen. Hieronder wordt uitleg gegeven over wat voor ontbindende en opschortende voorwaarden een advocaat kan betekenen.
Waar kan een advocaat je mee helpen?
Stel dat je onroerend goed wilt gaan kopen of verkopen, dan kan een advocaat jou helpen. Een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoedrecht krijgt regelmatig te maken met koopcontracten, en zal dus weten waar je op dient te letten als koper of verkoper. Een advocaat kan je dan ook adviseren over de inhoud van een koopcontract, bijvoorbeeld met het opstellen van opschortende of ontbindende voorwaarden. Om vergissingen, fouten of geschillen te voorkomen, is het verstandig om het koopcontract te laten controleren door een deskundig advocaat.
Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn
Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.
Wil je een vraag stellen?
(11 vragenstellers gingen je voor over dit onderwerp)