Ontbindende of opschortende voorwaarden? Juridisch advies nodig?

Ontbindende/opschortende voorwaarden

Als je een huis, appartement, stuk grond of ander onroerend goed koopt, krijg je te maken met de wettelijke regels over vastgoed. Vaak worden er in het koopcontract. ontbindende of opschortende voorwaarden opgenomen. Bij een ontbindende voorwaarde komt de koopovereenkomst tot stand en kan deze later alsnog ontbonden worden. Bij een opschortende voorwaarde komt de koopovereenkomst pas tot stand op het moment dat de opschortende voorwaarde is vervuld. Een voorbeeld van een ontbindende voorwaarde is het financieringsvoorbehoud: als je de financiering voor het afgesproken bedrag niet kunt rondkrijgen, kun je de ontbindende voorwaarde inroepen en de overeenkomst alsnog ontbinden. Stel dat er sprake is van een opschortende voorwaarde, dan komt de koopovereenkomst pas tot stand indien de financiering is verkregen. Hieronder wordt uitleg gegeven over wat voor ontbindende en opschortende voorwaarden een advocaat kan betekenen.

Waar kan een advocaat je mee helpen?

Stel dat je onroerend goed wilt gaan kopen of verkopen, dan kan een advocaat jou helpen. Een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoedrecht krijgt regelmatig te maken met koopcontracten, en zal dus weten waar je op dient te letten als koper of verkoper. Een advocaat kan je dan ook adviseren over de inhoud van een koopcontract, bijvoorbeeld met het opstellen van opschortende of ontbindende voorwaarden. Om vergissingen, fouten of geschillen te voorkomen, is het verstandig om het koopcontract te laten controleren door een deskundig advocaat.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Wil je een vraag stellen?

(11 vragenstellers gingen je voor over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare vastgoedrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

 

Bel nu