Van plan een Startup te Beginnen? Vooraf Juridische Kennis nodig?

Wat is een startup?

Tegenwoordig wordt de term startup ontzettend vaak gebruikt. Maar wat houdt dit nu precies in? Een startup is een startende ondernemer. Niet iedereen startende ondernemer is echter meteen een startup. Er is nog steeds geen vaste definitie van een startup. Meestal gaat het erom dat de onderneming innovatief is, niet te groot, niet langer bestaat dan drie jaar en nog moet groeien. Daarnaast moet het product of de dienst schaalbaar en haalbaar zijn. Dit betekent dat het product één keer wordt gemaakt en steeds opnieuw kan worden verkocht.

Het is juridisch echter minder relevant of jouw net gestarte onderneming nu een startup is of niet. Voor elke starter geldt dat je enkele belangrijke juridische keuzes moet maken.

Advocaat nodig?

Het starten van een onderneming brengt risico’s met zich mee. Het is daarom erg belangrijk om de juiste rechtsvorm te kiezen, je goed te laten adviseren met betrekking tot al de juridische documenten zoals arbeidsovereenkomsten, duurovereenkomsten, algemene voorwaarden, privacyverklaring en disclaimer. Ook is het goed te bekijken of je niet per ongeluk een inbreuk maakt op andermans intellectuele eigendomsrechten.

Als startup heb je daarnaast vaak een investering of lening nodig. Het is van belang dat je je goed laat adviseren over de verschillende financieringsmogelijkheden. Een bank wil bijvoorbeeld zekerheid van de oprichter dat zij hun geld terugkrijgen. Dit kan betekenen dat als de startup niet genoeg winst maakt, de bank aanspraak maakt op jouw privé vermogen.

Start je de onderneming met meerdere (rechts-)personen? Maak dan vooraf goede afspraken! Het komt helaas vaak voor dat er zowel op de korte als de langere termijn conflicten ontstaan tussen oprichters. Het opstellen van een goede maatschapsovereenkomst, v.o.f.-overeenkomst of aandeelhoudersovereenkomst kan dan een wereld van verschil maken. Een advocaat kan jou startup helpen met het opstellen van deze overeenkomsten.

Om al deze problemen te voorkomen is het van belang om juridisch advies in te winnen. Een advocaat kan ervoor zorgen dat er duidelijk afspraken worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst en ervoor zorgen dat jij de juiste rechtsvorm kiest voor jouw specifieke situatie. Ondernemingsrecht advocaten zijn gespecialiseerd in startups en kunnen jou dus uitstekend helpen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zul je zien in de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Ook kun je eventueel in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de kosten gemaakt voor de rechtshulp. Voor meer vragen kan je uiteraard bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(249 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Startup advocaat vinden via Lawspot.nl

Voor jouw zaak kun je terecht bij Lawspot.nl. Het onafhankelijke platform zorgt ervoor dat je gemakkelijk en snel een advocaat vindt. Onze aangesloten advocaten zijn allemaal gecertificeerd en er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens. Daarnaast is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en vrijblijvend. Door jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl te plaatsen vind je vandaag nog de juiste advocaat.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis startup advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare startup advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu