Van plan een Startup te Beginnen? Vooraf Juridische Kennis nodig?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is een startup?

Tegenwoordig wordt de term startup ontzettend vaak gebruikt. Maar wat houdt dit nu precies in? Een startup is een startende ondernemer. Niet iedereen startende ondernemer is echter meteen een startup. Er is nog steeds geen vaste definitie van een startup. Meestal gaat het erom dat de onderneming innovatief is, niet te groot, niet langer bestaat dan drie jaar en nog moet groeien. Daarnaast moet het product of de dienst schaalbaar en haalbaar zijn. Dit betekent dat het product één keer wordt gemaakt en steeds opnieuw kan worden verkocht.

Het is juridisch echter minder relevant of jouw net gestarte onderneming nu een startup is of niet. Voor elke starter geldt dat je enkele belangrijke juridische keuzes moet maken.

Advocaat nodig?

Het starten van een onderneming brengt risico’s met zich mee. Het is daarom erg belangrijk om de juiste rechtsvorm te kiezen, je goed te laten adviseren met betrekking tot al de juridische documenten zoals arbeidsovereenkomsten, duurovereenkomsten, algemene voorwaarden, privacyverklaring en disclaimer. Ook is het goed te bekijken of je niet per ongeluk een inbreuk maakt op andermans intellectuele eigendomsrechten.

Als startup heb je daarnaast vaak een investering of lening nodig. Het is van belang dat je je goed laat adviseren over de verschillende financieringsmogelijkheden. Een bank wil bijvoorbeeld zekerheid van de oprichter dat zij hun geld terugkrijgen. Dit kan betekenen dat als de startup niet genoeg winst maakt, de bank aanspraak maakt op jouw privé vermogen.

Start je de onderneming met meerdere (rechts-)personen? Maak dan vooraf goede afspraken! Het komt helaas vaak voor dat er zowel op de korte als de langere termijn conflicten ontstaan tussen oprichters. Het opstellen van een goede maatschapsovereenkomst, v.o.f.-overeenkomst of aandeelhoudersovereenkomst kan dan een wereld van verschil maken. Een advocaat kan jou startup helpen met het opstellen van deze overeenkomsten.

Om al deze problemen te voorkomen is het van belang om juridisch advies in te winnen. Een advocaat kan ervoor zorgen dat er duidelijk afspraken worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst en ervoor zorgen dat jij de juiste rechtsvorm kiest voor jouw specifieke situatie. Ondernemingsrecht advocaten zijn gespecialiseerd in startups en kunnen jou dus uitstekend helpen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zul je zien in de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Ook kun je eventueel in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de kosten gemaakt voor de rechtshulp. Voor meer vragen kan je uiteraard bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?


(249 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Startup advocaat vinden via Lawspot.nl

Voor jouw zaak kun je terecht bij Lawspot.nl. Het onafhankelijke platform zorgt ervoor dat je gemakkelijk en snel een advocaat vindt. Onze aangesloten advocaten zijn allemaal gecertificeerd en er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens. Daarnaast is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en vrijblijvend. Door jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl te plaatsen vind je vandaag nog de juiste advocaat.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis startup advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare startup advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!