Onderneming Starten? Advies over de Juiste Rechtsvorm nodig?

Rechtsvormen

Het kiezen van een rechtsvorm voor jouw onderneming is bepalend voor de wijze waarop de organisatie, werking en verdeling van bevoegdheden zijn geregeld in jouw onderneming. Het ziet bijvoorbeeld op de aansprakelijkheid, rechten en plichten van bestuurders, leden, aandeelhouders en commissarissen. Daarnaast regelt het de rechtsverhoudingen tussen vennoten. Ook bepaalt de rechtsvorm de manier waarop je belasting afdraagt.

De vennootschap is een onderneming, waarbij het doel is om winst te behalen. Of jouw onderneming rechtspersoonlijkheid bezit, ligt aan welke rechtsvorm jij kiest. Zie daarvoor onze pagina’s over rechtsvormen:

Hulp van een advocaat bij het kiezen van de juiste rechtsvorm

Omdat er in Nederland een grote keuze is aan verschillende rechtsvormen kan het van groot belang zijn om je te laten adviseren door een ondernemingsrecht advocaat. Deze kan bedenken welke rechtsvorm het beste past bij jouw situatie. Dit is ook van belang voor jouw persoonlijke aansprakelijkheid en belastingverplichtingen. Ook bij geschillen tussen de vennoten of aandeelhouders kan een advocaat jou het beste bijstaan.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Je zult dit zien in de prijsindicaties. Deze zul je ontvangen van verschillende advocaten die bij het platform zijn aangesloten. Bovendien kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de rechtshulp kosten. Voor meer vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(245 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis ondernemingsrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare ondernemingsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu