Goede Advocaat nodig voor Geschillen binnen de Onderneming?

Corporate litigation / Zakelijke geschillen

Corporate litigation ofwel zakelijke geschillen zijn geschillen die onverhoopt kunnen plaatsvinden binnen jouw onderneming. Verschillende soorten zakelijke geschillen zijn:

  • geschillen tussen aandeelhouders onderling; bijvoorbeeld meningsverschillen omtrent het financiële beleid van jouw onderneming.
  • geschillen tussen aandeelhouders en bestuurders van de naamloze vennootschap of besloten vennootschap; zoals over de aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen.
  • geschillen tussen vennoten van een V.O.F.; bijvoorbeeld als een vennoot besluit te stoppen, wat er dan moet gebeuren er met zijn aandeel.

Dit soort conflicten levert vaak een nadelige situatie op met grote financiële gevolgen voor jouw bedrijf. Zakelijke geschillen kunnen veel verschillende oorzaken hebben zoals onenigheden over fusies, afsplitsing, overnames, beleid, aansprakelijkheid van dochtermaatschappijen, gedwongen overdracht van aandelen en de aandeelhoudersovereenkomst, , vennootschapsovereenkomsten of andere samenwerkingsovereenkomsten.

Een advocaat kan helpen bij jouw zakelijke geschil

Gelukkig is het niet altijd nodig om direct te procederen bij de rechter. Zo zou je eerst op de achtergrond een advocaat kunnen gebruiken om advies in te winnen voor de vervolgstappen in jouw geschil. Ook kan je een advocaat inschakelen om meditation te bewerkstelligen. De mediator is onafhankelijk en begeleidt de onderhandeling tussen partijen. Daarnaast kan je soms gebruik maken van arbitrage. Vaak is pas de laatste optie het procederen bij de civiele rechter of bij de ondernemingskamer. De ondernemingskamer heeft vergaande bevoegdheden zoals besluiten van bestuurders of aandeelhouders vernietigen, bestuurders of commissarissen te ontslaan en statuten van vennoten veranderen. Hierbij is het inschakelen van een advocaat die aan je zijde staat essentieel.

Een advocaat in de arm nemen hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor een overheidsvergoeding van de gemaakte kosten voor rechtshulp. Uiteraard kun je bij ons hierover advies inwinnen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(139 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

In contact komen met een goede corporate litigation advocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis corporate litigation advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare ondernemingsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu