Goede Advocaat nodig voor Geschillen binnen de Onderneming?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Corporate litigation / Zakelijke geschillen

Corporate litigation ofwel zakelijke geschillen zijn geschillen die onverhoopt kunnen plaatsvinden binnen jouw onderneming. Verschillende soorten zakelijke geschillen zijn:

  • geschillen tussen aandeelhouders onderling; bijvoorbeeld meningsverschillen omtrent het financiële beleid van jouw onderneming.
  • geschillen tussen aandeelhouders en bestuurders van de naamloze vennootschap of besloten vennootschap; zoals over de aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen.
  • geschillen tussen vennoten van een V.O.F.; bijvoorbeeld als een vennoot besluit te stoppen, wat er dan moet gebeuren er met zijn aandeel.

Dit soort conflicten levert vaak een nadelige situatie op met grote financiële gevolgen voor jouw bedrijf. Zakelijke geschillen kunnen veel verschillende oorzaken hebben zoals onenigheden over fusies, afsplitsing, overnames, beleid, aansprakelijkheid van dochtermaatschappijen, gedwongen overdracht van aandelen en de aandeelhoudersovereenkomst, , vennootschapsovereenkomsten of andere samenwerkingsovereenkomsten.

Een advocaat kan helpen bij jouw zakelijke geschil

Gelukkig is het niet altijd nodig om direct te procederen bij de rechter. Zo zou je eerst op de achtergrond een advocaat kunnen gebruiken om advies in te winnen voor de vervolgstappen in jouw geschil. Ook kan je een advocaat inschakelen om meditation te bewerkstelligen. De mediator is onafhankelijk en begeleidt de onderhandeling tussen partijen. Daarnaast kan je soms gebruik maken van arbitrage. Vaak is pas de laatste optie het procederen bij de civiele rechter of bij de ondernemingskamer. De ondernemingskamer heeft vergaande bevoegdheden zoals besluiten van bestuurders of aandeelhouders vernietigen, bestuurders of commissarissen te ontslaan en statuten van vennoten veranderen. Hierbij is het inschakelen van een advocaat die aan je zijde staat essentieel.

Een advocaat in de arm nemen hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor een overheidsvergoeding van de gemaakte kosten voor rechtshulp. Uiteraard kun je bij ons hierover advies inwinnen.


Meteen een advocaat vinden?


(139 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


In contact komen met een goede corporate litigation advocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis corporate litigation advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare ondernemingsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!