Lawspot Advocaten

Worden je Openstaande Facturen niet Betaald? Deskundig Advies nodig?

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat kan je doen als klanten de rekening niet betalen?

Als een klant jouw openstaande vordering niet kan betalen is dat erg vervelend. Als meerdere klanten niet betalen kan dat problematisch worden. Je kunt dan een incassobureau inschakelen dat ervoor zorgt dat de schuldenaren betalen. Als dit niet het gewenste gevolg heeft, dan kun je het gerechtelijke traject starten. Een advocaat kan zowel de incasso als het gerechtelijke traject voor je verzorgen. Een incassobureau kan alleen berichten ter sommatie sturen, terwijl een incasso advocaat ook juridische drukmiddelen kan uitoefenen.

De wettelijke maximale betalingstermijn van openstaande vorderingen is 60 dagen. Als een schuldenaar verzuimt te betalen is er sprake van wanprestatie en moet je eerst een aanmaning sturen. Als er een uiterste betaaldatum is afgesproken, is deze aanmaning voldoende. Wanneer er geen uiterste betaaldatum is afgesproken moet er na de eerste aanmaning nog een tweede aanmaning verstuurd worden, zodat de klant in verzuim is. Na verzuim kunnen er ook incassokosten aan de klant worden berekend. Zie in ons blogartikel (moet ik incassokosten betalen?) wat de voorwaarden voor incassokosten zijn.

Wat kan een advocaat voor je doen?

Wanneer aanmaningen niet werken kan een advocaat het gerechtelijke traject starten. Je kunt het beste samen met je advocaat bepalen wat de meest geschikte vervolgstap is. Hieronder zullen de drie meest gebruikte opties besproken worden. Daarnaast kan een advocaat je helpen een incassoprocedure in het buitenland te starten. Ook kan een advocaat je bijstaan in een geschil tegen een buitenlandse schuldenaar.

Incasso kort geding
De eerste stap die advocaten vaak zetten is een kort geding procedure starten bij de rechtbank. Hiervoor moet jouw vordering wel onbetwist zijn en dus eenvoudig hard te maken. Als je een meer gecompliceerde vordering hebt zal vaak een dagvaardingsprocedure gestart worden.

Faillissement aanvragen
Een andere optie is de aanvraag van faillissement van de klant die jouw rekening niet kan betalen. Een advocaat kan helpen om deze aanvraag bij de rechtbank te doen. De faillissementsprocedure is goedkoop en snel. Hiervoor wordt soms gekozen omdat de meeste schuldenaren die wel kunnen en willen betalen dan toch snel tot betaling zullen overgaan omdat ze niet failliet verklaard willen worden.

Conservatoir beslag leggen
Je kunt beslag leggen op goederen van de schuldenaar totdat de rechter zich heeft uitgesproken. Hiervoor wordt het conservatoir beslag gebruikt, dit is een bewarend beslag zodat er zekerheid is tot betaling van jouw factuur. Dit doe je als je bijvoorbeeld vreest dat de schuldenaar zal vluchten naar het buitenland om zo zijn betalingsverplichtingen aan jou (en anderen) niet te hoeven nakomen.

Als je wat wil doen aan je openstaande vorderingen wil je natuurlijk een betrouwbare advocaat voor het juiste tarief in de arm nemen. Op Lawspot.nl vergelijk je gemakkelijk gespecialiseerde advocaten.

Het in de arm nemen van een incasso advocaat hoeft niet duur te zijn

Verschillende advocaten zullen je prijsindicaties toesturen waarin je dit kunt zien. Ook kun je eventueel in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de kosten van de rechtshulp. Als je meer vragen hebt, kun je hiervoor uiteraard bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(243 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

In contact komen met een goede incasso advocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis incasso advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare incasso advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu