Hulp van een advocaat nodig bij een fusie of overname?

Fusie/overname

Wanneer een onderneming fuseert of wordt overgenomen speelt onder andere ondernemingsrecht een belangrijke rol. Bedrijven worden regelmatig overgenomen en dat heeft impact op de gehele bedrijfsvoering. Van overname is sprake wanneer het ene bedrijf door het andere wordt verwerft, wat een juridisch ingewikkelde zaak is. Bovendien heeft een overname gevolgen voor personeel, klanten, lopende contracten enzovoort. Van een fusie is sprake wanneer twee eenheden samengaan die voorheen zelfstandig waren. Dit kunnen zowel bedrijven als verenigingen zijn. Hieronder staan de drie soorten fuseringen opgesomd:

  • bedrijfsfusie: bij een bedrijfsfusie worden alle activa en passiva (bezittingen en schulden) overgedragen aan de overnemende partij. Denk hierbij aan auto’s, voorraden, vorderingen, leningen etc.
  • aandelenfusie: de aandelen veranderen van eigenaar omdat de aandelen worden overgedragen. Bijvoorbeeld: de aandelen van bedrijf B worden gekocht door bedrijf A.
  • juridische fusie: twee of meer rechtspersonen gaan op in één nieuwe rechtspersoon. Dit mag enkel wanneer zij dezelfde rechtspersoonlijkheid hebben. Een B.V. mag dus bijvoorbeeld niet fuseren met een vereniging. Alle bedrijfsmiddelen en aandelen gaan over naar de nieuwe rechtspersoon.

Hulp van een advocaat bij fusie of overname

Wanneer er een fusie of overname gedaan wordt, brengt dit zoals al eerder genoemd vele gevolgen met zich mee. Soms kan het een emotioneel proces zijn, bijvoorbeeld als er sprake is van een familiebedrijf. Het is verstandig een advocaat in te schakelen die veel kennis heeft van ondernemingsrecht, zodat een fusie of overname in goede banen kan worden geleid. Bij een overname moet een onderneming worden gewaardeerd, wordt er onderhandeld tussen partijen en moeten alle afspraken bovendien in een contract worden opgenomen. Een advocaat kan jou in dit gehele proces bijstaan, zodat het traject voorspoedig verloopt.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(239 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat bij fusie of overname nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis ondernemingsrecht advocaten vergelijken voor een fusie of overname

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare ondernemingsrecht advocaat voor een fusie of overname?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu