Problemen met een Duurovereenkomst? Direct Juridische Kennis nodig?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

De duurovereenkomst

Is een overeenkomst waarbij minimaal twee partijen verschillende afspraken vastleggen over hun samenwerking. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om verdeling van bevoegdheden, de duur van de samenwerking, de verdeling van de winst, mogelijkheid tot opzegging en de te leveren prestaties. Bij het opstellen van de overeenkomst kan het van belang zijn om advies in te winnen van een ondernemingsrecht advocaat.

Opzegging

Het komt vaak voor dat er in de duurovereenkomst voor onbepaalde tijd geen duidelijke afspraken zijn gemaakt over de eventuele opzegging hiervan. De Hoge Raad heeft bepaald dat als er niks anders is afgesproken, opzeggen in beginsel gewoon mag. Er kan echter wel een voldoende zwaarwegende opzeggingsgrond vereist zijn op grond van redelijkheid en billijkheid. Ook kan het zo zijn dat er een opzegtermijn in acht moet worden genomen of dat er bij opzegging schadevergoeding moet worden betaald.

Bij een duurovereenkomst voor bepaalde tijd is dit anders. Deze is in beginsel niet tussentijds opzegbaar. De reden hiervoor is dat partijen bewust voor een bepaalde tijd de overeenkomst aan zijn gegaan en hier ook investeringen op hebben afgestemd. Enkel wanneer er omstandigheden zijn ontstaan die niet konden worden voorzien ten tijde van het sluiten van de overeenkomst en die niet de schuld zijn van de opzeggende partij, kan de overeenkomst tussentijds worden opgezegd. Het is wel vereist dat deze omstandigheden zo ernstig zijn dat het niet redelijk en billijk is om de overeenkomst in stand te houden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er een toerekenbare tekortkoming is van de andere partij. Tussentijdse opzegging kan wel als de overeenkomst een bepaling bevat waarin dit wordt toegestaan.

Wat kan een advocaat voor je doen?

Het is verstandig om dit soort problemen te voorkomen. Daarom is het raadzaam om advies in te winnen van een advocaat bij het opstellen van de duurovereenkomst. Deze kan duidelijke afspraken vastleggen en daarmee conflicten voorkomen. Ook als er wel al een conflict is ontstaan kan een advocaat jou het best helpen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor een overheidsvergoeding van de gemaakte kosten voor rechtshulp. Voor vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?


(209 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Duurovereenkomst advocaat vinden via Lawspot.nl

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform waarop je in drie simpele stappen voor jouw zaak de juiste advocaat kan vinden.. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en er zijn natuurlijk alleen gecertificeerde advocaten aangesloten. Daarbij is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en brengt het geen verplichtingen met zich mee.. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jouw helpt bij het proces.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis duurovereenkomst advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare duurovereenkomst advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!