Als ondernemer kan je te maken krijgen met verschillende juridische conflicten in verschillende aspecten van je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het ontslag van medewerkers, geschillen over overeenkomsten of zaken zoals overnames en fusies. Een advocaat bedrijfsrecht helpt jou met allerlei soorten problemen waarmee je te maken kan krijgen als ondernemer.
Bedrijfsrecht
Ondernemen en het starten of voeren van een bedrijf brengt de nodige risico’s met zich mee. Als ondernemer is het onvermijdelijk dat je in aanraking komt met het ondernemingsrecht. Je hebt onder andere te maken met personeelszaken, afnemers, aansprakelijkheden, samenwerkingsverbanden en diverse overheidsinstanties, zoals de belastingdienst. Kortom, er komen allerlei juridische aspecten kijken bij het bedrijfsrecht. Het is verstandig je hier als ondernemer bewust van te zijn, zodat je op elke situatie goed bent voorbereidt. Gelukkig is er veel dat je als ondernemer kunt doen om de risico’s tot een minimum te beperken.
Hulp van een bedrijfsrecht advocaat
Zoals hierboven al is beschreven, zijn er vele juridische gevolgen verbonden aan het bedrijfsrecht. Een advocaat kan jou hierover advies geven of je bijstaan in een procedure. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan advies over welke rechtsvorm het beste past bij de onderneming die je wilt starten? Weet je niet waar je op moet letten wanneer je een distributieovereenkomst met derden aangaat? Of kan je wel wat hulp gebruiken bij het opstellen/beoordelen van contracten? Een advocaat bedrijfsrecht kan je helpen met al jouw (ondernemers)vragen.
Kosten bedrijfsrecht advocaat
In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde bedrijfsrecht advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.
Bedrijfsrecht advocaat bij jou uit de regio
Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in bedrijfsrecht zaken.
Contact opnemen
Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.
Veelgestelde vragen
Wat doet een bedrijfsrecht advocaat?
Een bedrijfsrecht advocaat adviseert en ondersteund bij verschillende soorten geschillen die zich voor kunnen doen binnen een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan personeelszaken zoals ontslag en cao’s, maar ook aan zaken zoals fusies, overeenkomsten en aansprakelijkheidszaken.
Is een bedrijfsrecht advocaat verplicht?
Of een bedrijfsrecht advocaat verplicht is hangt af van de specifieke zaak. Voor het aanvechten van ontslag is een advocaat bijvoorbeeld niet verplicht, maar voor het aanvragen tot het opleggen van conservatoir beslag is een advocaat wel verplicht. Op de website van de rechtspraak lees je hier meer over.
Wat kost een bedrijfsrecht advocaat?
De kosten van een advocaat hangen af van de complexiteit en de duur van de zaak. Indien een advocaat over veel ervaring en expertise beschikt, kan het uurtarief hoger zijn. Afhankelijk van jouw inkomen is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een gesubsidieerde rechtsbijstand.
Wat is het verschil tussen een bedrijfsrecht advocaat en een ondernemingsrecht advocaat?
Een bedrijfsrecht advocaat en en ondernemingsrecht advocaat houden zich beide bezig met zaken rondom een bedrijf. In principe bestaat er daarom ook geen verschil tussen een bedrijfsrecht advocaat en een ondernemingsrecht advocaat. Vaak wordt er gesproken over een bedrijfsrecht advocaat als het gaat om meer diverse zaken zoals ontslag, cao’s, overeenkomsten, overnames etc. De term ondernemingsrecht advocaat wordt vaker gebruikt als het specifiek over de onderneming en de rechtsvorm van het bedrijf gaat.
Waar houdt een bedrijfsrecht advocaat zich mee bezig?
Een bedrijfsrecht advocaat houdt zich met verschillende zaken bezig die zich voor kunnen doen in het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan aandelen, aansprakelijkheidsrecht, agentuur- en distributieovereenkomsten, algemene voorwaarden, bestuurdersaansprakelijkheid, cao’s, corporate litigation, fusies, overnames en joint ventures, nda’s, herstructurering en reorganisatie, mededingingsrecht, medezeggenschapsrecht, personeel en ontslag, statuten en nog veel meer.