Ondernemingsrecht advocaat nodig?

Waarom een ondernemingsrecht advocaat?

Ondernemingsrecht is onderdeel van het privaatrecht. Een ondernemingsrecht advocaat ondersteunt voornamelijk bedrijven en organisaties, zoals de B.V., de commanditaire vennootschap, eenmanszaak, maatschap en v.o.f. Echter vallen verenigingen en stichtingen ook binnen het kader van het ondernemingsrecht. De bij ons aangesloten advocaten kunnen jou op professionele wijze bijstaan bij dergelijke geschillen.

Risico’s

Ondernemen is nooit zonder risico’s. Zo krijg je te maken krijgt met personeelszaken, aansprakelijkheden, samenwerkingsverbanden en verschillende overheidsinstanties waar moeilijkheden kunnen ontstaan. Het is daarom belangrijk dat je er als ondernemer alles aan doet om eventuele risico’s te beperken. Hier kan de juiste advocaat een belangrijke rol in spelen. Deze kan je natuurlijk bij ons vinden!

Waar kan een ondernemingsrecht advocaat jou mee helpen?

Structuur en ondernemingsvorm

Een advocaat kan je bijvoorbeeld adviseren welke structuur of ondernemingsvorm het beste is voor jouw bedrijf. Hij informeert je over zaken zoals welke juridische (of economische) consequenties aan een ondernemingsvorm verbonden zijn en hoe je een aandeelhoudersovereenkomst moet opstellen.

Distributieovereenkomsten

Ook kan een ondernemingsrecht advocaat advies geven bij het afsluiten van een distributieovereenkomst met derden. Hierin kan een goede advocaat het verschil maken. Deze kan je uiteraard bij ons vinden!

Andere zaken

Tevens is bij fusies, overnames, faillissementen, zakelijke geschillen, schadeclaims of interne conflicten het inschakelen van een advocaat van groot belang.

Wat doet een ondernemingsrecht advocaat?

Onze advocaten kunnen je helpen met de volgende zaken:

ondernemingsrecht advocaat

Wat kost een ondernemingsrecht advocaat?

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

Veelgestelde vragen over ondernemingsrecht

Wat doet een advocaat ondernemingsrecht?

Een advocaat kan verschillende dingen voor je betekenen. Zo kan hij een nieuwe bedrijfsstructuur opzetten of de oude hervormen. Tevens kan een advocaat onderhandelen over contracten en contracten opstellen en beoordelen.

Wat kost een advocaat ondernemingsrecht?

De kosten van een advocaat hangen af van de complexiteit en de duur van de zaak. Meestal zullen deze tarieven tussen de €175,- en €300,- liggen. Indien een advocaat over veel ervarenheid en expertise beschikt, kan het uurtarief hoger zijn. Het eerste gesprek is bij ons kostenloos; wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Wat valt er onder ondernemingsrecht?

Er vallen veel onderwerpen onder het ondernemingsrecht. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een rechtsvorm, het uitgeven van aandelen, franchising, het oprichten van een onderneming, het afsluiten van contracten en het ontslag van een bestuurder.

Ondernemingsrecht advocaat bij jou in de buurt

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in het ondernemingsrecht.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.


Meteen een ondernemingsrecht advocaat vinden?

 

(278 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis ondernemingsrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare ondernemingsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu