Onbehoorlijk bestuur

Onbehoorlijk bestuur

Wanneer een bestuurder wanbeleid voert ten aanzien van de onderneming spreekt men van onbehoorlijk bestuur. Een voorbeeld is het voeren van een ondeugdelijke boekhouding. Voor beursgenoteerde ondernemingen gelden extra principes en regels. Deze noemen we de corporate governance code. Schending hiervan kan ook onbehoorlijk bestuur opleveren.

Bestuurdersaansprakelijkheid

In het ondernemingsrecht kan onbehoorlijk bestuur ervoor zorgen dat de bestuurder persoonlijk aansprakelijk wordt gehouden voor de gevolgen van het wanbeleid ten opzichte van eventuele schuldeisers. Dit laatste noemt men de bestuurdersaansprakelijkheid.

Faillissement

Bij het faillissement van een onderneming is er sprake van bestuurdersaansprakelijkheid wanneer is gebleken dat het onbehoorlijke bestuur een oorzaak is geweest van het faillissement. De bestuurder kan dan aansprakelijk zijn voor de schulden van de onderneming.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

onbehoorlijk bestuur

Veel gelezen artikelen

Bel nu