Moet de koper vast tv-meubel verwijderen bij woningverkoop?

Moet de koper vast tv-meubel verwijderen bij woningverkoop?

Goedemiddag, het betreft aankoop woning waarbij de koper een betongegoten tv meubel welke aan de woning vast zit verzwegen heeft en deze niet wilt verwijderen omdat er schade aan de vloer en muur en mogelijk vloerverwarming kan ontstaan.

Juridische Analyse

In deze situatie zijn er verschillende juridische aspecten die in overweging moeten worden genomen:

  • Mededelingsplicht en onderzoeksplicht

    Bij de verkoop van een woning heeft de verkoper een mededelingsplicht en de koper een onderzoeksplicht. De verkoper moet alle relevante informatie over de woning die verborgen gebreken kunnen vormen, meedelen aan de koper. Als de verkoper het betongegoten tv-meubel heeft verzwegen, kan dit een schending van de mededelingsplicht zijn.

  • Koopovereenkomst

    Het is belangrijk om de koopovereenkomst te raadplegen om te zien of er specifieke afspraken zijn gemaakt over de roerende en onroerende zaken die bij de verkoop zijn inbegrepen. Als het betongegoten tv-meubel als onroerend goed wordt beschouwd (aangezien het vastzit aan de woning), zou het in principe bij de verkoop inbegrepen moeten zijn, tenzij anders overeengekomen.

  • Oplossingen en schade

    Als de koper het meubel wil laten verwijderen, is het essentieel om de mogelijke schade aan de woning in overweging te nemen. Het kan verstandig zijn om een deskundige, zoals een bouwkundig ingenieur, in te schakelen om te beoordelen wat de gevolgen van verwijdering zijn.

    Stappen die ondernomen kunnen worden:

  • Onderhandeling

    Probeer eerst tot een minnelijke schikking te komen met de verkoper. Dit kan inhouden dat de verkoper akkoord gaat met het verwijderen van het meubel op een manier die minimale schade veroorzaakt, of dat er afspraken worden gemaakt over een eventuele compensatie voor de schade.

  • Juridische stappen

    Als een minnelijke schikking niet mogelijk is, kan de koper overwegen om juridische stappen te ondernemen. Dit kan variëren van het inschakelen van een mediator tot het starten van een juridische procedure bij de rechter om schadevergoeding te eisen voor de kosten van de verwijdering en eventuele reparaties.

    Conclusie

    De kwestie is juridisch gerelateerd en het is aan te raden om de koopovereenkomst zorgvuldig te bekijken en mogelijk juridisch advies in te winnen om de beste aanpak te bepalen.

  • Direct juridische hulp?

    Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

    Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

    Deel dit artikel:

    Veel gelezen artikelen

    Bel nu