Mediator Almelo

Mediator Almelo

Een geschikte mediator in en rond Almelo waarmee uw scheiding vlot zal verlopen 

Wanneer jij en je aanstaande ex-partner ervoor gekozen hebben om te scheiden, is de eerste en vaak meest geschikte stap een mediator inschakelen. Een mediator kan jou en je aanstaande ex-partner ondersteunen bij alle (juridische) stappen die jullie samen moeten doorlopen om jullie scheiding vlot te laten verlopen. Mediation is iets wat tegenwoordig heel veel voorkomt. Wanneer je in of rond Almelo woont en op zoek bent naar een geschikte mediator, dan ben je hier aan het juiste adres. 

Wat kan een mediator in Almelo precies voor jou betekenen? 

Het aangaan van mediaton samen is een goede eerste stap in het scheidingsproces. Vaak wordt mediaton gekozen door aanstaande ex-koppels die op een degelijke en vreedzame manier uit elkaar willen. Wanneer je voor deze vorm van scheiding kiest, staan jullie als twee ex-partners centraal en maken jullie samen afspraken over de toekomst. Een mediator zal als gesprekspartner een leidende, maar ook neutrale rol hebben in het gehele proces. Het zijn de aanstaande ex-partners die de basis vormen voor de uiteindelijk op te stellen echtscheidingsconvenant. Wanneer jullie echter hulp nodig hebben, kunnen jullie terugvallen op de ervarenheid en de kennis van de mediator. De mediator neemt slechts een rol in als bemiddelaar. 

Manieren van mediation

Mediation wordt op verscheidene manieren aangeboden. De meningen van toekomstige ex-partners kunnen namelijk sterk van elkaar verschillen met betrekking tot de contactmomenten. Jullie kunnen bijvoorbeeld besluiten om elkaar alleen op het kantoor van de mediator te ontmoeten. Ook kunnen jullie kiezen voor een mediator die vooral op de achtergrond een leidende rol heeft. Dit laatste is vaak het geval bij online scheidingen.  

Voordelen van mediation

Het grootste voordeel van het treffen van mediaton is dat jullie als partners zelf het proces en het tempo ervan bepalen. Ook met betrekking tot financiële aspecten zit er een groot voordeel aan mediation: Het treffen van mediation en dus van juridische hulp gezamenlijk, kan voordeliger uitpakken dan wanneer ieder van jullie los van elkaar juridische hulp moet inschakelen. 

De juiste mediator vinden in Almelo

Wanneer aanstaande ex-partners voor mediation kiezen, is dit vaak vanwege het vlot laten verlopen van het scheidingsproces. Daarom doe je er verstandig aan om de juiste mediator te vinden; eentje die met zijn of haar kennis en specialisatie goed de scheiding in kwestie kan leiden. Dit is uiteraard afhankelijk van de complexiteit van de scheiding. Ook wat betreft de prijzen of de manier van werken, dien je zorgvuldig te zijn bij het kiezen van een mediator. In Almelo zijn een aantal mediators actief maar het is niet goed vast te stellen wat elke werkwijze en tarieven van de afzonderlijke mediators zijn. 

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Gemeenschap van goederen

Veel gelezen artikelen

Bel nu