Immateriële schade opgelopen? Dan heb je recht op smartengeld!

Schade geleden

Helaas kan het gebeuren dat jij schade door een ander hebt geleden, omdat er een onrechtmatige daad is gepleegd. Maar ook wanneer iemand jou bijvoorbeeld heeft aangereden en jij daardoor een ongeluk hebt gekregen. Je kunt de schadeveroorzaker dan aansprakelijk stellen voor schade de is veroorzaakt aan bijvoorbeeld je auto. Naast de opgelopen materiële schade en letselschade kan het ook zo zijn dat je immateriële schade hebt opgelopen. Ook voor deze schade kan je de veroorzaker aansprakelijk stellen.

Immateriële schade

Wanneer je psychische en emotionele schade hebt opgelopen, wordt dit ook wel verlies aan levensvreugde of immateriële schade genoemd. Dit kan worden gecompenseerd door het ontvangen van een schadevergoeding. Zo’n vergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd. Voorbeelden van immateriële schade zijn littekens, lichamelijke beperkingen, psychische klachten die niet meer verdwijnen. Wanneer je een hobby niet meer kunt uitoefenen die je voorheen wel uitoefende, valt dit ook onder immateriële schade.

Wat kan een advocaat voor je betekenen?

Een advocaat kan jou bijstaan in het gehele proces tot ontvangen van schadevergoeding. Een advocaat kan je bijvoorbeeld helpen met het bepalen en verhalen van de schade. Ook kan een advocaat de brief schrijven waarin jij de tegenpartij aansprakelijk stelt, onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij, etc. Wanneer jij immateriële schadevergoeding claimt, kan dit een enorm emotioneel en ingewikkeld proces zijn. Het is daarom verstandig om een advocaat in de arm te nemen die is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht en smartengeld. Hij/zij kan jou professioneel bijstaan en voor jouw rechten opkomen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(343 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde smartengeld advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

De juiste advocaat

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu