Immateriële schade opgelopen? Dan heb je recht op smartengeld!

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Schade geleden

Helaas kan het gebeuren dat jij schade door een ander hebt geleden, omdat er een onrechtmatige daad is gepleegd. Maar ook wanneer iemand jou bijvoorbeeld heeft aangereden en jij daardoor een ongeluk hebt gekregen. Je kunt de schadeveroorzaker dan aansprakelijk stellen voor schade de is veroorzaakt aan bijvoorbeeld je auto. Naast de opgelopen materiële schade en letselschade kan het ook zo zijn dat je immateriële schade hebt opgelopen. Ook voor deze schade kan je de veroorzaker aansprakelijk stellen.

Immateriële schade

Wanneer je psychische en emotionele schade hebt opgelopen, wordt dit ook wel verlies aan levensvreugde of immateriële schade genoemd. Dit kan worden gecompenseerd door het ontvangen van een schadevergoeding. Zo’n vergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd. Voorbeelden van immateriële schade zijn littekens, lichamelijke beperkingen, psychische klachten die niet meer verdwijnen. Wanneer je een hobby niet meer kunt uitoefenen die je voorheen wel uitoefende, valt dit ook onder immateriële schade.

Wat kan een advocaat voor je betekenen?

Een advocaat kan jou bijstaan in het gehele proces tot ontvangen van schadevergoeding. Een advocaat kan je bijvoorbeeld helpen met het bepalen en verhalen van de schade. Ook kan een advocaat de brief schrijven waarin jij de tegenpartij aansprakelijk stelt, onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij, etc. Wanneer jij immateriële schadevergoeding claimt, kan dit een enorm emotioneel en ingewikkeld proces zijn. Het is daarom verstandig om een advocaat in de arm te nemen die is gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht en smartengeld. Hij/zij kan jou professioneel bijstaan en voor jouw rechten opkomen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(343 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde smartengeld advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis aansprakelijkheidsrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!