Letselschade opgelopen? Standvastige advocaat inschakelen?

Waarmee kan een letselschade advocaat jou helpen?

Bij letselschade gaat het meestal om een verwonding of ziekte die je hebt opgelopen door een ongeval. De schade kan zowel materieel als immaterieel zijn. Wanneer dit ongeval is veroorzaakt door iemand anders kun je de schade onder bepaalde voorwaarden verhalen op deze persoon. Het kan gaan om lichamelijke schade, maar er kan ook sprake zijn van immateriële ofwel geestelijke schade. In het geval van immateriële schade kan worden bekeken of je in aanmerking komt voor een vergoeding (smartengeld).

Letselschade kan in allerlei situaties worden opgelopen zoals thuis, in het verkeer en tijdens een medische behandeling, maar ook tijdens het werk kan schade worden opgelopen. Dit kan bijvoorbeeld bij ongezonde werkomstandigheden of een arbeidsongeval. In veel gevallen is het aan te raden de hulp van een letselschade advocaat in te schakelen.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat helpt jou met het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van de schade. Daarnaast helpt een advocaat met het begroten van de schadeposten zoals medische kosten, reiskosten en gederfde inkomsten.

Aansprakelijkheid vaststellen

Een advocaat zal er alles aan doen om de aansprakelijkheid van de veroorzaker vast te stellen. Er zal moeten worden aangetoond welke schade (in)direct gevolg is van het handelen van de aansprakelijke partij. Bij immateriële schade is het nog lastiger om de waarde van de opgelopen schade vast te stellen. In een dergelijk geval is het nog belangrijker dat een advocaat jou hierbij helpt. Ook als de rollen zijn omgedraaid en iemand jou aansprakelijk probeert te stellen is het van belang om een advocaat in de arm te nemen.

Kosten letselschade advocaat

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde lestelschade advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

No cure no pay

Bij letselschade bestaat de mogelijkheid om een advocaat in te schakelen op basis van no cure no pay. Je betaalt dan alleen bij een gewonnen zaak. Voor vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.

Veelgestelde vragen letselschade

Hoe duur is een letselschade advocaat?

De kosten van een letselschade advocaat zijn nul; bij verlies en winst. Als de tegenpartij echter aansprakelijk is, betalen zij alle kosten uit de schadeclaim en krijg je gewoon het hele bedrag aan schadevergoeding daaruit. Dan hoef je niet een percentage af te dragen.

Wie betaalt de letselschade advocaat?

De kosten van zowel de advocaat als de procedure zijn meestal voor de veroorzaker van de letselschade; dit is dus de aansprakelijke partij. Deze partij moet alle advocaatkosten en overige kosten vergoeden.

Hoeveel geld krijg je bij letselschade?

Hoeveel geld je krijgt bij letselschade, is afhankelijk van de mate van het letsel.

  • Matig letsel: max. €9.000,-
  • Ernstig letsel: max. €21.000,-
  • Zwaar letsel: max. €43.000,-
  • Zeer zwaar letsel: max. €76.00,-

Heb ik een letselschade advocaat nodig?

Als het gaat om dusdanig erg letsel (zoals breuken en hersenschudding etc.) is het aan te raden een letselschade advocaat in te schakelen. Blijft het letsel echter beperkt tot een aantal schaafwonden, dan kun je de schade vaak rechtstreeks afwikkelen met de aansprakelijke verzekeraar. Als de aansprakelijkheid echter lastig vast te stellen is, is het ook aan te raden een advocaat in te schakelen.

Hoe lang duurt het voordat letselschade uitgekeerd wordt?

Binnen 14 dagen na de definitieve vaststelling van de letselschade of erkenning dient de letselschade uitgekeerd te worden.

Wat is belangrijk bij letselschade?

Je dient zowel jouw letsel en jouw schade als de aansprakelijkheid van de tegenpartij te kunnen bewijzen. Om die reden is het belangrijk om vanaf het moment dat het ongeval heeft plaatsgevonden, alles exact bij te houden. Het is aan te raden om alle kosten die je gemaakt hebt te noteren. Hetzelfde geldt voor het feit wanneer en door wie je behandeld bent.

Wat kan je claimen bij letselschade?

Een schadevergoeding bij letselschade kan een vergoeding van je materiële en immateriële schade omvatten.

Wie is aansprakelijk bij letselschade?

In de meeste gevallen is de persoon die het ongeval veroorzaakt heeft aansprakelijk. Echter, het komt in sommige gevallen voor dat die persoon de aansprakelijkheid niet erkent. Dan zal je deze aansprakelijkheid moeten aantonen door bewijsstukken te verzamelen en deze aan de verzekeraar voor te leggen.

Kan je iemand aanklagen voor emotionele schade?

In sommige gevallen wordt psychisch letsel, ook wel emotionele schade genoemd, ook verstaan onder affectieschade. Echter, dit is onjuist. Er is namelijk sprake van affectieschade als iemand verdrietig is om het leed van een ander. Hiervoor is wel een schadevergoeding mogelijk.

Wat als de tegenpartij niet reageert?

Als de verzekerde van de verzekeraar die aangesproken wordt vanwege de letselschade niet reageert, dan is een schadeformulier die door allebei partijen ondertekend is voldoende. De verzekeraar zal dan, indien de toedracht helder is, de gemaakte schade af moeten wikkelen op grond van het ingevulde schadeformulier.

Meer weten over letselschade?

Lees dan bijvoorbeeld:

Letselschade advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in letselschade zaken.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.


Meteen een advocaat vinden?

 

(249 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Letselschade advocaat vinden via Lawspot.nl

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform waarop je in drie simpele stappen voor jouw zaak de juiste advocaat kan vinden. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en er zijn alleen gecertificeerde advocaten bij ons aangesloten. Daarbij is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en brengt het geen verdere verplichtingen met zich mee. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste kan helpen.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis letselschade advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare letselschade advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu