Intentieverklaring

Intentieverklaring

Vastleggen van voorwaarden

Met een intentieverklaring leggen partijen alvast schriftelijk vast wat hun intenties zijn, bij het uitwerken van een nader af te sluiten overeenkomst. Bij grote contracten met een omvangrijk onderhandelingsproces, maken partijen hier vaak gebruik van om onderhandelingsvoorwaarden vast te leggen. Zo hebben partijen structuur en houvast tijdens de onderhandelingen.

Bindende werking van intentieverklaring?

De intentieverklaring heeft in beginsel geen bindende werking tussen partijen. Het doel van de verklaring is namelijk alvast bedoelingen vast leggen omtrent de nog af te sluiten overeenkomst, maar nog geen afspraken.

Intentieverklaring soms wél bindende werking

Toch kan de intentieverklaring in sommige gevallen wel bindende werking hebben. Dit kan in de gevallen wanneer er specifieke voorwaarden of afspraken zijn opgenomen in de verklaring. De eventuele bindende werking hangt dan volledig af van de formulering van de voorwaarden en afspraken.

Verder lezen?

Meer weten over het contractenrecht of heb je een advocaat contractenrecht nodig? Lees dan snel verder op een van onze andere pagina’s!

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Intentieverklaring

Veel gelezen artikelen

Bel nu