Inbreuk intellectueel eigendomsrecht? Treed er tegen op!

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Intellectueel eigendom

Onder het intellectueel eigendom vallen meerdere soorten rechten, zoals het auteursrecht, merkenrecht en het handelsnaam. Deze rechten beschermen jouw intellectueel eigendom, zodat mensen jouw merk bijvoorbeeld niet kunnen kopiëren, of zomaar jouw handelsnaam kunnen gebruiken. Het intellectueel eigendomsrecht is een exclusief recht: dit betekent dat het tegenover iedereen geldt en kan worden ingeroepen.

Inbreuk

Helaas kan het toch gebeuren dat iemand inbreuk maakt op je intellectueel eigendom, of dat verschillende rechten zoals het auteursrecht zijn geschonden door een ander. Bijvoorbeeld omdat iemand kopieën heeft gemaakt van jouw merk, jouw logo heeft gebruikt, plagiaat heeft gepleegd of iets anders heeft gedaan wat wettelijk gezien niet had gemogen. Je kunt gelukkig actie ondernemen, samen met een advocaat. Wat mogelijk is, is bijvoorbeeld het eisen van een schadevergoeding; door de schending van het intellectueel eigendomsrecht kun jij gederfde winst hebben misgelopen. Ook kun je een kort geding starten om jouw schade zoveel mogelijk te beperken. Er kan verwijdering en vernietiging worden geëist van alle kopieën die zijn gemaakt.

Wat kan een advocaat voor je doen?

Wanneer er inbreuk gemaakt is op jouw recht, kun je juridische stappen ondernemen en je tot de rechter wenden. Een deskundig advocaat kan jou daarmee helpen. Hij/zij kan je bijvoorbeeld helpen met het starten van een kort geding, maar ook met het bepalen van de hoogte van de door jou geleden schade en met het eisen van de schadevergoeding bij de tegenpartij.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(238 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde civielrechtelijke advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis intellectueel eigendomsrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare privaatrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!