Lawspot Advocaten

Merkenrecht; hoe bescherm ik mijn merk?

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is merkenrecht?

Het merkenrecht valt onder intellectueel eigendom en omvat het geheel van wetgeving, regels, eisen en ook rechterlijke uitspraken die de rechten op een merk bepalen. Het is mogelijk om jouw merk te laten registreren, zodat jouw merk hierna beschermd wordt door het merkenrecht. Een merk mag, na registratie, alleen gebruikt worden als de eigenaar van het merk daarvoor toestemming heeft gegeven. Het is namelijk niet de bedoeling dat iedereen klakkeloos jouw merk kopieert en verspreidt!

Inbreuk op jouw merk

Wanneer er toch inbreuk op jouw merk gemaakt is, bijvoorbeeld omdat een persoon of bedrijf jouw merknaam of logo gebruikt, dan kun je diegene hierop aanspreken. Vervolgens kun je ook juridische stappen ondernemen en de zaak voor de rechter brengen.

Wanneer een persoon of bedrijf inbreuk maakt op jouw merkenrecht, kun je eisen dat het gebruik van jouw merk door diegene wordt gestopt. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een schadevergoeding te eisen voor de schade die door de inbreuk is ontstaan. Een gespecialiseerde merkenrechtadvocaat kan jou adviseren en helpen met het aanvechten van een dergelijke inbreuk.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(239 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde intellectueel eigendomsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis intellectueel eigendomsrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare intellectueel eigendomsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu