Lawspot Advocaten

Een goede advocaat beschermt jouw auteursrecht!

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is auteursrecht?

Als iemand iets origineels heeft gecreëerd, is het natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen hier zomaar gebruik van kan maken. Om het belang van de ‘maker’ te beschermen is het auteursrecht in het leven geroepen. Dit valt onder het intellectueel eigendomsrecht. Een advocaat intellectueel eigendomsrecht is dan ook een advocaat gespecialiseerd in het auteursrecht. Het auteursrecht verkrijg je automatisch indien jouw werk hier origineel genoeg voor is. Hierdoor is de maker de enige die mag beslissen over de verveelvoudiging of exploitatie van zijn creatie. Het auteursrecht kan wel worden verkocht of geërfd; dan gaat dit recht over op iemand anders.

Rechten

Het auteursrecht bestaat uit twee exclusieve rechten:

  • Openbaarmaking van het beschermde werk: hiermee wordt het beschermde werk zichtbaar of toegankelijk voor publiek.
  • Verveelvoudiging van het beschermde werk: kopiëren, vertalen etc.

En daarnaast nog twee persoonlijke rechten:

  • Recht op naamsvermelding
  • Recht om in verzet te komen tegen aantasting van het werk

Een persoon zonder auteursrecht heeft dus toestemming nodig van de rechthebbende om iets bewerken of doen met zijn werk. Daarnaast mag iemand geen gebruiken van de naam van de ‘maker’ of zijn eigen naam gebruiken in relatie tot het beschermde werk.

Inbreuk op het auteursrecht

Wanneer iemand zonder toestemming een kopie maakt van jouw werk of deze op internet zet, is dit een inbreuk op jouw auteursrecht. De bekendste vorm van een inbreuk op auteursrecht is op dit moment het illegaal downloadbaar maken van films, boeken etc. De rechthebbende kan optreden tegen inbreuken op zijn recht. Zo kan hij naar de rechter gaan en verzoeken om verdere verspreiding te verbieden en eventueel een schadevergoeding vorderen. Bij opzettelijke inbreuken kan er zelfs strafrechtelijke vervolging plaatsvinden zoals boetes en gevangenisstraf. Verdere mogelijkheden zijn:

  • Brief tot staken: brief met verzoek tot staking inbreukmakende handelingen.
  • Voorlopige voorziening: in een kort geding kan de rechter inbreukmakende handelingen verbieden. Deze uitspraak geschiedt snel en heeft een voorlopig karakter.

In alle bovenstaande gevallen is het raadzaam om je te laten adviseren, dan wel bijstaan, door een goede auteursrecht advocaat.

Het in de arm nemen van een auteursrecht advocaat hoeft niet duur te zijn

Je zult dit zien in de prijsindicaties die je ontvangt van onze aangesloten advocaten. Bovendien is het mogelijk dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van de overheid voor de kosten gemaakt door rechtshulp. Voor meer vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(237 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Intellectueel eigendomsrecht advocaat vinden via Lawspot.nl

Het onafhankelijke platform Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat voor jouw specifieke zaak. Dit gaat binnen drie simpele stappen. De advocaten die aangesloten zijn bij ons beveiligde platform zijn allemaal gecertificeerd en zullen vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens. Bovendien is het gebruik van Lawspot.nl gratis en brengt het geen verdere verplichtingen met zich mee. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste kan helpen.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis auteursrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare auteursrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu