Intellectueel Eigendomsrecht Beschermen? Vind de Juiste Advocaat!

Wat is intellectueel eigendomsrecht

Jouw bedrijf, product of dienst kan worden herkend door verschillende kenmerken zoals de naam, het merk en het logo. Het is dan ook belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om deze kenmerken te beschermen, zodat deze niet zomaar door iemand anders gebruikt kunnen worden. Ook is dit belangrijk voor jouw positie tegenover concurrenten. Het intellectueel eigendomsrecht biedt jou deze bescherming. Bij een creatie heeft de maker het exclusieve recht om deze te gebruiken of verveelvoudigen en hij/zij kan deze dan ook inroepen tegen iedereen die deze creatie zonder zijn toestemming gebruikt. Hierbij is wel het vereiste dat de creatie voor derden kenbaar moet zijn. Onder intellectueel eigendom valt het auteursrecht, handelsnaamrecht en merkenrecht. Een intellectueel eigendomsrecht advocaat helpt jou bij het beschermen van jouw creatie.

Waarom een intellectueel eigendomsrecht advocaat?

Het intellectueel eigendomsrecht heeft als doel jouw intellectuele creaties te beschermen. Dit betekent dat niemand zomaar jouw ideeën mag gebruiken, namaken of exploiteren. Gebeurt dit wel, dan kan de schade enorm snel oplopen. Snel en adequaat optreden is daarom van belang. Daarnaast kan het intellectueel eigendomsrecht nogal ingewikkeld zijn. Daarom is het aan te raden de hulp van een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Wat kan een intellectueel eigendomsrecht advocaat voor jou betekenen?

Een advocaat kan je helpen bij het nemen van passende maatregelen tegen schendingen van verschillende intellectuele eigendomsrechten, zoals het auteursrecht en het merkenrecht. Zo kan de advocaat een kort geding starten om jouw schade zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast kan de advocaat verwijdering en vernietiging van alle kopieën eisen. Tevens kan hij schadevergoeding vorderen.

Veel voorkomende problemen

  • Slaafse nabootsing
  • Bedrijfsgeheimen en NDA’s
  • Inbreuk op auteursrecht, domeinnamenrecht, merkenrecht, reclamerecht etc.
  • Vorderen van dwangsommen en schadevergoeding
  • Valorisatiecontracten

Kosten intellectueel eigendomsrecht advocaat

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde intellectueel eigendomsrecht advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

Intellectueel eigendomsrecht advocaat bij jou in de buurt

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in intellectueel eigendomsrecht zaken.

Veelgestelde vragen intellectueel eigendomsrecht

Wat is een intellectueel eigendomsrecht advocaat?

Het intellectueel eigendomsrecht omvat alle rechten op intellectuele creaties. Dit is een erg breed gebied, maar je kunt bijvoorbeeld onder meer denken aan merken, uitvindingen, foto’s, muziek, vormgeving en teksten. Onder dit recht vallen het handelsnaamrecht, het auteursrecht, het octrooirecht en het merkenrecht. Een intellectueel eigendomsrecht advocaat is een advocaat die zich bezighoudt met deze rechtsgebieden.

Wat valt onder intellectueel eigendomsrecht?

Als je iets creëert, is dit jouw intellectuele eigendom. Het intellectuele eigendomsrecht beschermt deze creatie. Onder het intellectueel eigendomsrecht valt onder andere het merkenrecht, het handelsnaamrecht, het auteursrecht, het tekeningen- en of modellenrecht en het octrooirecht. Het intellectueel eigendomsrecht kan nogal ingewikkeld zijn. Daarom is het aan te raden de hulp van een advocaat gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht in te schakelen.

Hoe leg je intellectueel eigendom vast?

Indien je een idee of een creatie hebt kun je dit vastleggen in het i-DEPOT of bij een notaris. Als je kiest voor de notaris, dan legt hij jouw idee vast en maakt hij een akte op. Deze akte is een officieel bewijsmiddel. Hierdoor kun je later nog bewijzen op welke datum je creatie of idee tot stand is gekomen.

Hoe bepaal je de waarde van intellectueel eigendom?

Een materiële zaak of onderneming heeft waarde indien het te verwachten is dat het in de toekomst opbrengsten oplevert voor de rechthebbende. Dit geldt ook voor het intellectueel eigendomsrecht. Het is voor de waardering belangrijk dat de rechthebbende daadwerkelijk beschikking heeft over de opbrengsten.


Meteen een intellectueel eigendomsrecht advocaat vinden?

 

(252 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Intellectueel eigendomsrecht advocaat vinden via Lawspot.nl

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform waarop je in drie simpele stappen de juiste advocaat kunt vinden voor jouw geplaatste zaak. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en er zijn alleen gecertificeerde advocaten bij ons aangesloten. Daarbij is het gebruik van Lawspot.nl gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die bij jou past.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis intellectueel eigendomsrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare Intellectueel eigendomsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu