Intellectueel eigendom: het recht van jou alleen!

Intellectueel eigendom: een exclusief recht

Het intellectueel eigendomsrecht is exclusief wel een absoluut recht: dit houdt in dat dit een recht is dat tegenover iedereen geldt en tegenover iedereen kan worden gehandhaafd. Dit recht is dus ontzettend sterk. Bij intellectueel eigendom kun je denken aan bijvoorbeeld een merk, auteursrecht of een handelsnaam. Doordat jouw intellectueel eigendom een exclusief recht is wordt jouw intellectuele eigendom beschermd! Dit houdt in dat jij zelf het exclusieve recht hebt om je merknaam te gebruiken, en aan de andere kant dat een ander je merk niet mag kopiëren.

Hoe een advocaat jou kan helpen

Ondanks het feit dat intellectueel eigendom een exclusief recht is dat dus tegenover iedereen geldt, gebeurt het helaas soms toch dat mensen dit recht niet naleven. Bijvoorbeeld door inbreuk te maken op jouw intellectuele eigendomsrecht. Je kunt hiertegen gelukkig juridische stappen ondernemen en je wenden tot de rechter. Een advocaat die gespecialiseerd is in intellectueel eigendom kan jou hierover adviseren en je bijstaan. Ook kan een advocaat je helpen met het opstellen van licentieovereenkomsten, of je bijstaan indien er een geschil is omtrent inbreuk. Het kan daarnaast zelfs mogelijk zijn om een schadevergoeding te eisen voor de schade die is ontstaan door een inbreuk op je exclusieve recht van intellectuele eigendom.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Wil je een vraag stellen?

(8 vragenstellers gingen je voor over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde intellectueel eigendomsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis intellectueel eigendomsrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare intellectueel eigendomsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

 

Bel nu