Uitstel van betaling
Uitstel van betaling, ook wel surseance van betaling genoemd, is een procedure binnen het insolventierecht. Het is een tijdelijke maatregel waardoor de schuldenaar kans krijgt orde op zaken te stellen. Uitstel van betaling dien je bij de rechtbank aan te vragen, dit kan bijvoorbeeld wanneer het niet mogelijk is om de inkomstenbelasting te voldoen aan de Belastingdienst. Voor ondernemers gelden andere regels bij uitstel van betaling. De voorwaarden zijn dat je je opeisbare schulden op dit moment niet kan voldoen, maar dat dat na verloop van tijd waarschijnlijk wél mogelijk is. Wanneer de surseance van betaling door de rechtbank is toegewezen, bepaalt de rechtbank tijdens welke periode je bepaalde vorderingen niet hoeft te voldoen. Tijdens die periode kun je afspraken maken met je schuldeisers, dit noem je ook wel een akkoord. Uitstel van betaling kan eindigen door een akkoord dat met alle schuldeisers gesloten wordt, of door een faillissement.
Hulp van een advocaat
Een advocaat die kennis heeft van het faillissementsrecht kan jou helpen wanneer je je vorderingen niet meer kunt voldoen. Hij/zij kan je helpen met het aanvragen van het uitstel bij de rechtbank. Stel dat het verzoek door de rechter wordt afgewezen, kun je in beroep gaan tegen die uitspraak. Een advocaat kan jou in deze procedure bijstaan. Stel dat je niet aan de kant staat van de schuldenaar, maar zelf schuldeiser bent, kun je natuurlijk ook altijd bij een advocaat terecht met juridische vraagstukken omtrent het faillissementsrecht.
Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.
Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.
Meteen een advocaat vinden?
(236 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)