Uitstel van betaling, hulp van een advocaat nodig?

Uitstel van betaling

Uitstel van betaling, ook wel surseance van betaling genoemd, is een procedure binnen het insolventierecht. Het is een tijdelijke maatregel waardoor de schuldenaar kans krijgt orde op zaken te stellen. Uitstel van betaling dien je bij de rechtbank aan te vragen, dit kan bijvoorbeeld wanneer het niet mogelijk is om de inkomstenbelasting te voldoen aan de Belastingdienst. Voor ondernemers gelden andere regels bij uitstel van betaling. De voorwaarden zijn dat je je opeisbare schulden op dit moment niet kan voldoen, maar dat dat na verloop van tijd waarschijnlijk wél mogelijk is. Wanneer de surseance van betaling door de rechtbank is toegewezen, bepaalt de rechtbank tijdens welke periode je bepaalde vorderingen niet hoeft te voldoen. Tijdens die periode kun je afspraken maken met je schuldeisers, dit noem je ook wel een akkoord. Uitstel van betaling kan eindigen door een akkoord dat met alle schuldeisers gesloten wordt, of door een faillissement.

Hulp van een advocaat

Een advocaat die kennis heeft van het faillissementsrecht kan jou helpen wanneer je je vorderingen niet meer kunt voldoen. Hij/zij kan je helpen met het aanvragen van het uitstel bij de rechtbank. Stel dat het verzoek door de rechter wordt afgewezen, kun je in beroep gaan tegen die uitspraak. Een advocaat kan jou in deze procedure bijstaan. Stel dat je niet aan de kant staat van de schuldenaar, maar zelf schuldeiser bent, kun je natuurlijk ook altijd bij een advocaat terecht met juridische vraagstukken omtrent het faillissementsrecht.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(236 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde faillissementsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis insolventierecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare faillissementsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu