Betrouwbare Faillissementsrecht Advocaat nodig?

Wat houdt het faillissement in?

Een faillissement kan worden aangevraagd wanneer een schuldenaar verzuimt te betalen, dit is doorgaans bij 2 of meer schulden of bij 2 of meer schuldeisers, maar een onderneming kan ook zelf een faillissement aanvragen wanneer ze ophoudt om aan haar verplichtingen te kunnen voldoen. Wanneer de faillissementsaanvraag bij de rechtbank is ingediend zal er een zitting volgen. De rechter onderzoekt de boedelschuld en beoordeelt of er sprake is van een situatie van definitief niet meer betalen.

Wat zijn de gevolgen van een Faillissement?

Als een persoon of onderneming failliet is dan ligt er automatisch beslag op alle bezittingen. Door de rechtbank wordt er een curator aangesteld. De failliete onderneming (en de bestuurder) hebben op dat moment geen bevoegdheden meer. De bestuurder is wel verplicht om de curator van de nodige informatie te voorzien, om het faillissement in goede banen te leiden.

De curator heeft als taak om alle bezittingen inventariseren en te verkopen. De opbrengst wordt verdeeld onder de schuldeisers. Ook kijkt de curator kritisch naar de administratie van de onderneming en gaat na of er net voor het faillissement nadelige transacties zijn gedaan. In sommige gevallen stelt de curator de bestuurders privé aansprakelijk voor de door hem verrichte handelingen, waarbij hij kan worden aangemerkt als een onbehoorlijk bestuurder (Art. 2:9 BW) óf welke als een onrechtmatige daad kunnen worden beschouwd.

Advocaat bij faillissement of de aanvraag van een faillissement?

In alle bovenstaande gevallen raden wij je aan om een advocaat te raadplegen. Goede juridische hulp kan het verschil maken! Dit hoeft niet duur te zijn. Dit zul je direct merken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de bij Lawspot.nl aangesloten advocaten. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.

Veelgestelde vragen advocaat faillissement

Is een advocaat verplicht bij faillissement?

Nee, je bent niet verplicht om een advocaat bij faillissement in te schakelen. Echter, het is wel raadzaam om van tevoren een advocaat te contacteren, zodat die je advies kan geven over de consequenties van het faillissement.

Hoe verloopt de procedure bij een faillissement?

Het faillissement wordt door de ondernemingsrechtbank uitgesproken. Daarna stelt de rechtbank een rechter-commissaris en een curator aan. De curator zal dan, onder toezicht van de rechter-commissaris, de overige goederen van de betreffende onderneming verkopen. De opbrengst die hieruit volgt, wordt vervolgens onder de schuldeisers verdeeld.

Wie kan faillissement aanvragen?

Je kunt zelf een verzoek bij de rechtbank indienen om failliet verklaard te worden. Maar ook de schuldeisers of de rechter kunnen jouw faillissement aanvragen.

Hoe lang duurt een faillissement uitspraak?

Het faillissement duurt in de meeste gevallen 6 maanden tot 1 jaar.

Wat gebeurt er na uitspraak faillissement?

Als schuldeiser akkoord gaan, dan betekent dit het einde van het faillissement. De rechtbank dient dit dan nog wel goed te keuren; dit wordt homologatie genoemd. Als de rechter inderdaad goedkeurt, dan eindigt het faillissement. Je betaalt je schulden zoals de curator dit heeft afgesproken in een zogenoemde uitdelingslijst. Wie wat precies krijgt, is afhankelijk van de rangorde van de schuldeisers.

Wat gebeurt er met schulden na faillissement?

Voor het krijgen van een schone lei dient de schuldenaar te voldoen aan de regels en verplichtingen die gelden in de Wsnp. Echter, na een faillissement zijn alle schulden wel nog afdwingbaar; de schuldenaar dient nog steeds te betalen. Dat geldt alleen niet als het faillissement eindigt met een akkoord.

Advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde faillissementsadvocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden en Utrecht. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in faillissementszaken. Klik hier voor een contactformulier voor een advocaat of bel ons via: 085 –5000 202.

(253 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Faillissement advocaat vinden via Lawspot.nl

Op het onafhankelijke platdorm Lawspot.nl kun je binnen drie simpele stappen de juiste advocaat vinden voor jouw zaak. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en er zijn bij ons enkel gecertificeerde advocaten aangesloten. Daarbij is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die bij jou past.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis Faillissement advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare Faillissement Advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu