Betrouwbare Faillissementsrecht Advocaat nodig?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat houdt het faillissement in?

Een faillissement kan worden aangevraagd wanneer een schuldenaar verzuimt te betalen, dit is doorgaans bij 2 of meer schulden of bij 2 of meer schuldeisers, maar een onderneming kan ook zelf een faillissement aanvragen wanneer ze ophoudt om aan haar verplichtingen te kunnen voldoen. Wanneer de faillissementsaanvraag bij de rechtbank is ingediend zal er een zitting volgen. De rechter onderzoekt de boedelschuld en beoordeelt of er sprake is van een situatie van definitief niet meer betalen.

Wat zijn de gevolgen van een Faillissement?

Als een persoon of onderneming failliet is dan ligt er automatisch beslag op alle bezittingen. Door de rechtbank wordt er een curator aangesteld. De failliete onderneming (en de bestuurder) hebben op dat moment geen bevoegdheden meer. De bestuurder is wel verplicht om de curator van de nodige informatie te voorzien, om het faillissement in goede banen te leiden.

De curator heeft als taak om alle bezittingen inventariseren en te verkopen. De opbrengst wordt verdeeld onder de schuldeisers. Ook kijkt de curator kritisch naar de administratie van de onderneming en gaat na of er net voor het faillissement nadelige transacties zijn gedaan. In sommige gevallen stelt de curator de bestuurders privé aansprakelijk voor de door hem verrichte handelingen, waarbij hij kan worden aangemerkt als een onbehoorlijk bestuurder (Art. 2:9 BW) óf welke als een onrechtmatige daad kunnen worden beschouwd.

Advocaat bij faillissement of de aanvraag van een faillissement?

In alle bovenstaande gevallen raden wij je aan om een advocaat te raadplegen. Goede juridische hulp kan het verschil maken! Dit hoeft niet duur te zijn. Dit zul je direct merken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de bij Lawspot.nl aangesloten advocaten. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(253 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Faillissement advocaat vinden via Lawspot.nl

Op het onafhankelijke platdorm Lawspot.nl kun je binnen drie simpele stappen de juiste advocaat vinden voor jouw zaak. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en er zijn bij ons enkel gecertificeerde advocaten aangesloten. Daarbij is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die bij jou past.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis Faillissement advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare Faillissement Advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!