In aanraking gekomen met een curator; advocaat nodig?

De curator

Wanneer je onderneming failliet gaat, of failliet dreigt te gaan, krijg je te maken met het insolventierecht, ook wel faillissementsrecht genoemd. Als een rechter het faillissement uitspreekt, dan wordt er een curator aangewezen. Deze persoon is als enige bevoegd om tijdens het faillissement rechtshandelingen te verrichten. De taak van de curator is het afwikkelen van het faillissement, waarbij hij/zij ervoor probeert te zorgen dat zoveel mogelijk schuldeisers betaald worden.

Wat kan een advocaat voor je betekenen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in faillissementsrecht kan jou helpen wanneer je onderneming failliet is verklaard. Stel dat de curator bijvoorbeeld aantoont dat het bestuur van de onderneming aansprakelijk is voor het faillissementstekort, maar jij het hier niet mee eens bent, kun je dit aanvechten. Een advocaat kan je in deze procedure bijstaan. Wanneer de curator personeel wil ontslaan, is hiervoor toestemming nodig van de rechter-commissaris. Ben je het hiermee oneens, dan kun je in beroep gaan tegen de rechterlijke beslissing. Als je ontevreden bent over de aangestelde curator, wegens een extreem bijzondere situatie, kun je dit bij de rechter-commissaris. Het is dan mogelijk dat de curator wordt vervangen. Ook met andere vragen over faillissementsrecht kun je terecht bij een van onze gespecialiseerde advocaten.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(210 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde faillissementsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis insolventierecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare faillissementsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu