Crediteurenakkoord laten opstellen met een advocaat?

Het crediteurenakkoord

Als je onderneming niet meer aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen, betekent dit niet automatisch dat een faillissement de enige uitkomst is. Het is mogelijk om als schuldenaar aan een schuldeiser of aan meerdere schuldeisers een crediteurenakkoord aan te bieden. In zo’n akkoord wordt aangeboden om een bepaald percentage van de gehele vordering te voldoen aan de schuldeiser, in ruil voor finale kwijting. Dit betekent dus dat het resterende verschuldigde bedrag geheel wordt kwijtgescholden door de schuldeiser. De reden om in te stemmen met zo’n voorstel, is dat de kans aanzienlijk is dat de onderneming failliet gaat, en je na zo’n akkoord in ieder geval zeker bent dat je een deel van je geld terugkrijgt.

Wanneer heb je een advocaat nodig?

Een advocaat die expertise heeft op het gebied van insolventierecht, kan jou helpen met onder andere het opstellen van een crediteurenakkoord. Zo’n akkoord is vormvrij: dat betekent dat de invulling ervan niet is gebonden aan wettelijke regels. Een advocaat kan je helpen met het maken van een succesvol akkoord, dat voor de schuldeisers acceptabel is. Zo voorkom je dat jouw onderneming failliet gaat, en verbetert de balanspositie snel. Bovendien zal een akkoord dat mede door een advocaat is opgesteld, vertrouwen opwekken bij de schuldeiser aan wie het akkoord is voorgelegd. Ook met andere vragen over insolventierecht kun je terecht bij een van onze deskundige advocaten.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(194 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde faillissementsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis insolventierecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare faillissementsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu