Insolventierecht advocaat nodig?

Wanneer schakel je een insolventierecht advocaat in?

Het insolventierecht is van toepassing als een onderneming of particulier in moeilijkheden komt met het betalen van zijn of haar schulden. Voor een onderneming zijn hier twee regelingen voor: uitstel (surseance) van betaling en faillissement. Voor een particulier is er de schuldsaneringsregeling. Gebruik van het insolventierecht komt de laatste jaren steeds vaker voor. Daarom is het raadzaam om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden binnen dit rechtsgebied. Hierbij is de hulp van een insolventierecht advocaat aan te raden.

Wat doet een insolventierecht advocaat?

Een insolventierecht advocaat kan jou adviseren en begeleiden bij deze verschillende regelingen en ervoor zorgen dat je tot de beste oplossing komt. Daarnaast kan deze advocaat jouw faillissement aanvragen, of juist in verweer daartegen gaan en jou bijstaan bij handelingen van de curator. Ook als één van uw klanten of relaties zijn schulden niet betaalt, kan een advocaat jou helpen bij het aanvragen van het faillissement en vervolgens jouw vorderingen verhalen.

Veel voorkomende insolventierecht problemen

Kosten insolventierecht advocaat

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde insolventierecht advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

Insolventierecht advocaat bij jou in de regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in insolventierecht zaken.

Veelgestelde vragen insolventierecht

Wat is een insolventierecht?

Er is sprake van insolventie als een organisatie of bedrijf niet langer aan de financiële verplichtingen kan voldoen. Deze situatie is vaak een voorbode op een faillissement. Het rechtsgebied dat zich hier mee bezighoudt heet het insolventierecht. Dit rechtsgebied is erg complex en ingewikkeld. Daarom is het aan te raden om de hulp van een insolventierecht advocaat in te schakelen.

Waar valt insolventierecht onder?

Als een bedrijf of persoon zijn betalingsverplichtingen niet na kan komen, wordt het insolventierecht toegepast. Het insolventierecht vindt zijn wettelijke grondslag in de Faillissementswet. Hieromtrent kunnen nogal wat moeilijkheden ontstaan waarbij een insolventierecht advocaat je kan helpen.

Wat is een insolventie advocaat?

Er is maar een klein aantal advocaten gespecialiseerd in het insolventierecht. Het insolventierecht is het recht dat gaat over faillissementen en surseances van betaling. Deze advocaten zijn verenigd in een specialistenvereniging genaamd Insolad.


Meteen een insolventierecht advocaat vinden?

 

(237 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Insolventierecht advocaat vinden via Lawspot.nl

Voor jouw zaak kun je terecht bij Lawspot.nl. Het onafhankelijke platform zorgt ervoor dat je gemakkelijk en snel een goede advocaat vindt. Onze aangesloten advocaten zijn allemaal gecertificeerd en met jouw gegevens wordt er strikt vertrouwelijk omgegaan. Daarnaast is het gebruik van Lawspot.nl gratis en geheel vrijblijvend. Door jouw zaak vandaag op Lawspot.nl te plaatsen vind je vandaag nog de juiste advocaat.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis insolventierecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare insolventierecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu