Deskundig advies nodig over een verwerkersovereenkomst?

De verwerkersovereenkomst

De verwerkersovereenkomst geldt tussen twee partijen: de partij die over de persoonsgegevens beschikt (de verwerkingsverantwoordelijke) en de partij die de persoonsgegevens verwerkt (de verwerker). In een verwerkersovereenkomst wordt met de verwerker afgesproken onder welke voorwaarden hij de persoonsgegevens verwerkt. De verwerkingsverantwoordelijke stelt het doel en de middelen van de verwerking van de persoonsgegevens vast. Daarmee bepaalt hij wat er met de persoonsgegevens moet gebeuren en op welke manier dat moet gebeuren. De verwerker bepaalt vaak wel zelf de middelen die gebruikt worden om de gegevens te verwerken, zoals de software die gebruikt wordt. Een situatie waarin er sprake is van een verwerkingsverantwoordelijke-verwerker relatie, is die tussen een bedrijf met werknemers in loondienst en een salarisverwerkingsbedrijf.

Aangezien er in de AVG een bepaling is opgenomen die het afsluiten van verwerkersovereenkomsten verplicht, is de kans groot dat je als werkgever met verwerkersovereenkomsten te maken krijgt. Het is daarom verstandig om een advocaat in de arm te nemen die verstand heeft van verwerkersovereenkomsten.

De inhoud van een verwerkersovereenkomst

Artikel 28 van de AVG bepaalt dat de volgende onderdelen in ieder geval in een verwerkersovereenkomst opgenomen moeten worden:

  • Het onderwerp en de duur van de verwerking;
  • De aard en het doel van de verwerking;
  • Het soort persoonsgegevens en de categorieën van de betrokkene;
  • De rechten en verplichtingen van de verwerkingsverantwoordelijke.

Het is verstandig om ook andere onderdelen in de overeenkomst op te nemen. Een goede privacyrecht advocaat kan je helpen bij het opstellen of uitleggen van een verwerkersovereenkomst.

Wat kan een advocaat voor jou doen?

Voor ondernemingen kunnen misstappen in het privacyrecht leiden tot grote boetes van de Autoriteit van Persoonsgegevens. Ook kunnen bestuursdwang en een dwangsom worden opgelegd. Een advocaat kan je helpen dit te voorkomen! Bovendien kunnen advocaten door een beoordeling van jouw marketingcampagnes en het opstellen van bewerkingsovereenkomsten zorgen dat je de wetgeving niet overtreedt.

Hulp van een advocaat hoeft niet duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor een overheidsvergoeding van de gemaakte kosten voor rechtshulp. Uiteraard kun je bij ons hierover advies inwinnen.

Meteen een advocaat vinden?

 

(252 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Verwerkersovereenkomst opstellen of begrijpen met behulp van een advocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis privacyrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare privacyrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu