E-commerce advocaat nodig?

Wat is e-commerce?

Electronic commerce (kortweg e-commerce) houdt in dat er via elektronische wijze handel wordt gedreven en overeenkomsten worden gesloten. Een voorbeeld hiervan is het kopen van een product in een webwinkel of het handelen op een website zoals Marktplaats. In het huidige tijdperk waar internet een belangrijke rol speelt, is e-commerce niet meer weg te denken. Dit brengt ook de nodige juridische gevolgen met zich mee. Bij internationale transacties is het bijvoorbeeld de vraag welk recht er van toepassing is. Er kunnen ook vragen ontstaan omtrent de privacyregelgeving, intellectuele eigendomsrechten of bijvoorbeeld over aansprakelijkheid.

Wanneer heb ik een advocaat nodig?

De regels rondom e-commerce zijn voornamelijk Europees. Deze dienen ter bescherming van zowel de consument als degene die handelt via internet. Als producent dien je je te houden aan allerlei regels omtrent de verkoop op afstand. Ook regels over het gebruik van cookies, het maken van reclame en algemene voorwaarden moeten worden nageleefd. Stel dat jij als consument een product hebt gekocht via het internet maar de kwaliteit van het product is niet naar behoren, dan word jij door het consumentenrecht beschermd. De wetgever heeft veel eisen gesteld omtrent elektronische verkoop. Wil je weten wat jouw rechten zijn als consument? Of wil je als elektronisch verkoper alles juridisch gezien zo goed mogelijk geregeld hebben, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Dan is het verstandig om de hulp van een professionele advocaat in te schakelen die een expert is op dit gebied.

Een advocaat in de hand nemen hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor een overheidsvergoeding van de gemaakte kosten voor rechtshulp. Uiteraard kun je hierover bij ons advies inwinnen!

Meteen een advocaat vinden?

 

(139 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

E-commerce advocaat vinden via Lawspot.nl

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en goede advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu