ICT-recht advocaat nodig?

Wat is ICT-recht?

Tegenwoordig is ICT niet meer uit onze maatschappij weg te denken. ICT-recht is de verzameling van rechtsgebieden dat gaat over de interactie tussen recht en de digitale wereld. De komst van internet brengt logischerwijs allerlei juridische gevolgen met zich mee. Wat zijn ieders rechten op internet en hoe worden deze rechten beschermd? Wanneer ontstaat er een overeenkomst op internet? Hoe bescherm je je intellectueel eigendom? En hoe ga je als ondernemer om met de privacy van cliënten of van jezelf? Dit zijn slechts enkele voorbeelden die onder het ICT-recht vallen, het is een ontzettend breed rechtsgebied. Daarom is het ICT-recht ook best ingewikkeld. Hierbij kan de hulp van een ICT-recht advocaat handig zijn.

Wat kan een ICT-recht advocaat voor je doen?

Een geschikte advocaat kan helpen met juridische ICT-kwesties, heeft verstand van internetrecht en bovendien van de technieken die online worden gebruikt. Van e-commerce tot domeinnamen, van de AVG tot auteursrecht en verwerkersovereenkomsten: een advocaat gespecialiseerd in ICT-recht kan jou helpen met allerlei juridische vraagstukken en geschillen op dit gebied.

Waarom een ICT-recht advocaat inschakelen?

Het ICT-recht gaat voornamelijk over de digitale wereld. Dit is een snel ontwikkelende en vaak ook technische omgeving. Kennis en verstand van zaken zijn hierom enorm van belang. Een gespecialiseerde ICT-recht advocaat is op de hoogte van recente ontwikkelingen en kan je helpen met complexe vraagstukken.

Veel voorkomende geschillen in het ICT-recht

  • Mislukken van ICT-projecten: wanneer een project niet loopt zoals verwacht komt er een moment dat je moet kiezen of je stop of doorgaat met het proces. Stoppen betekent wellicht ontbinding van de overeenkomst en eventuele schadevergoeding.
  • Tekortkoming in een product: wanneer een product niet voldoet aan de verwachtingen, traag is of niet voldoet aan de vereiste specificaties kan er sprake zijn van een tekortkoming.
  • Cybercrime: ook in de digitale wereld kunnen strafbare feiten gepleegd worden. Bijvoorbeeld middels identiteitsfraude of sjoemelsoftware.
  • Domeinnaamgeschillen
  • Geschillen over privacy en verwerking van (persoons)gegevens

Wat kost een ICT-recht advocaat?

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde ICT-recht advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

ICT-recht advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in ICT-recht zaken.

ICT-recht advocaat inschakelen via Lawspot?

Via lawspot kun je in contact komen met een ICT-recht advocaat. Dit doe je door het contactformulier in te vullen of door zelf contact op te nemen via 085 5000 202. Vervolgens neemt een advocaat contact met je op en kun je in een vrijblijvend gesprek bepalen of je met deze advocaat in zee wilt gaan.

Veelgestelde vragen ICT-recht

Wat is ICT en recht?

Het ICT-recht omvat verschillende rechtsgebieden . Zo kan gedacht worden aan het privacy-recht, het ICT-contractenrecht, het telecommunicatierecht en het intellectueel eigendomsrecht. Echter zijn er nog veel meer rechtsgebieden die een raakvlak hebben met het ICT-recht. Het is dus een erg breed rechtsgebied. Hierbij kan de hulp van een ICT-recht advocaat aan te raden zijn.

Waar ziet het IT recht op?

Het IT-recht houdt zich met name bezig met informatierechten (zoals privacy, recht op overheidsinformatie en vrijheid van meningsuiting), elektronisch contracteren, de circulaire economie en gegevensbescherming.


Meteen een ICT-recht advocaat vinden?

 

(334 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

ICT-recht advocaat vinden via Lawspot.nl

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu