Huurverlaging

Huurverlaging

Voor januari 2022 was het mogelijk om eenmalig een aanvraag te doen voor een huurverlaging, als je van mening was dat de huur te hoog was in vergelijking met je inkomen. Een relatief groot aantal woningcorporaties heeft zelf haar huurders een voorstel gedaan en bij een akkoord van de huurder de huur verlaagt. Als je geen aanbod hebt ontvangen is het raadzaam om zelf een verzoek in te dienen bij je woningcorporatie.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de huurverlaging, moest je wel aan enige voorwaarden voldoen. Eén van de voorwaarden was dat je een sociale huurwoning moest huren van een woningcorporatie. Daarnaast moest de kale huur (exclusief servicekosten en kosten voor gas, water en licht) te duur zijn voor je inkomen.

Veel woningcorporaties hebben haar huurders die volgens hen voldoen aan de voorwaarden voorstellen gedaan met de volgende vernieuwde huurprijzen. €633,25 wanneer de woning bewoond wordt door één of twee mensen. €678,66 wanneer de woning bewoond wordt door drie of meer mensen.

Zelfstandige aanvraag

Als de woningcorporatie zelf niets heeft voorgesteld, is het mogelijk zelfstandig een aanvraag te doen. Dat had voor januari 2022 moeten gebeuren. Dit had per brief moeten geschieden. Bij die brief moeten de benodigde inkomensgegevens worden aangeleverd. Zo kon de woningcorporatie beoordelen of je in aanmerking kwam voor de verlaging.

De woningcorporatie moest zich aan een termijn van maximaal drie weken na het ontvangen van de brief en aanvullende gegevens houden om de huurder een nieuw voorstel te doen. Was het voorstel onbevredigend of kreeg je helemaal geen voorstel, dan kon je naar je huurcommissie te stappen om een klacht in te dienen.

De hernieuwde huurprijs ging na verloop van één maand na het overeenkomen van het voorstel in.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

huurverlaging

Veel gelezen artikelen

Bel nu