Heb je een advocaat nodig bij een huurverhoging in de sociale huursector?Vragen? Bel ons: 085 5000 202

Wil jouw verhuurder van een sociale huurwoning de huurprijs verhogen? Of wil je als verhuurder bekijken wat de mogelijkheden zijn om de huur te verhogen? De verhuurder van een woning kan de huurder een voorstel tot huurverhoging doen. De huurder kan door middel van een bezwaar tegen dit voorstel ingaan. Lees hieronder hoe dit in zijn werk gaat:

Jaarlijkse huurverhoging

In het geval van een huurovereenkomst hebben zowel de verhuurder als de huurder van een huurwoning verplichtingen.

Binnen het huurrecht geldt dat de verhuurder het recht heeft om één keer per jaar de huur te verhogen. Een uitzondering op deze regel bestaat wanneer er voor de huurder een grote woonverbetering heeft plaatsgevonden. Hoeveel die verhoging mag zijn wordt elk jaar vastgesteld door de overheid. Dit geldt alleen voor sociale huurwoningen. Voor de vrije huursector gelden andere regels.

Voorstel tot huurverhoging

De verhuurder doet een voorstel tot huurverhoging aan de huurder. Dit voorstel moet minimaal twee maanden voordat de daadwerkelijke huurverhoging ingaat verstuurd worden. In dit voorstel moet onder andere de oude en de nieuwe huurprijs en de datum waarop de huurverhoging ingaat staan. In deze schriftelijke brief moet er nog meer vermeld worden. Voor advies hierover, raadpleeg één van onze huurrecht advocaten. Als de verhuurder het niet eens is met het bezwaar van de huurder, kan de verhuurder de Huurcommissie vragen om de huurverhoging te bekijken en te beoordelen.

Gebreken en huurverhoging

De huurder kan geen bezwaar maken tegen de huurverhoging met als argument dat de huurwoning in slechte staat verkeerd. Gebreken door achterstallig onderhoud staan een huurverhoging niet in de weg. Ernstige gebreken aan de huurwoning kunnen wel voor een (tijdelijke) huurverlaging zorgen.

Leidt de huurverhoging tot een conflict?

Word je het niet eens met elkaar? Biedt de Huurcommissie geen uitkomst? Dan is het verstandig een goede huurrecht advocaat in de arm te nemen. Dit hoeft niet duur te zijn, dat blijkt uit de prijsindicaties die je ontvangt van de bij Lawspot.nl aangesloten advocaten. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Zo snel mogelijk een goede huurrecht Advocaat vinden?

Plaats gratis jouw zaak!

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Huurrecht advocaat vinden via Lawspot.nl

Op het onafhankelijke platdorm Lawspot.nl kun je binnen drie simpele stappen de juiste advocaat vinden voor jouw zaak. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en er zijn bij ons enkel gecertificeerde advocaten aangesloten. Daarbij is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die bij jou past.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis huurrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare huurrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?