Welke rechten heb jij als onderhuurder?

Wat is onderhuur?

Er bestaat nog wel eens twijfel over wat nu precies “onderhuur” is. In principe is deze vraag vrij simpel te beantwoorden. In het geval van onderhuur heeft een huurder van een ruimte deze geheel of gedeeltelijk onderverhuurd aan een derde. Deze derde noem je de onderhuurder. Er zijn in dit geval twee huurovereenkomsten: tussen de hoofdverhuurder en de hoofdhuurder en tussen de hoofdhuurder en de onderhuurder. De persoon die onderhuurt heeft dezelfde rechten en plichten als de oorspronkelijke huurder, dus dezelfde bepalingen blijven gelden. Omdat een onderhuurovereenkomst een gewone overeenkomst is, zijn de regels van het huurrecht van toepassing.
Als huurder van een woonruimte mag je je woning of een deel daarvan alleen onderverhuren als je hiervoor toestemming hebt gekregen van de verhuurder. In het geval van sociale huurwoningen is het überhaupt verboden, sterker nog: het kan leiden tot beëindiging van de huurovereenkomst. Stel dat de overeenkomst tussen de hoofdverhuurder en de hoofdhuurder eindigt, betekent dit niet automatisch dat de overeenkomst tussen de onderhuurder en de hoofdhuurder hierdoor ook niet meer bestaat. Hierbij geldt wel de voorwaarde dat het gehuurde aangemerkt kan worden als het hoofdverblijf van de derde. Is dit het geval, dan kan de overeenkomst gewoon voortduren.

Wanneer kun je hulp van een advocaat inroepen?

Problemen omtrent onderhuur kunnen zich helaas voordoen. Misschien wordt de overeenkomst voortijdig beëindigd of is er tijdens de periode van onderhuur sprake van achterstallig onderhoud. Het is dan is het verstandig om hulp van een deskundig huurecht advocaat in te schakelen. Je moet in het geval van huurrecht namelijk voor je eigen rechten opkomen bij de rechter. Maar ook met vragen over wat precies jouw rechten zijn met betrekking tot de huur kun je terecht bij een advocaat.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(243 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde huurrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis huurrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare huurrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu