Welke rechten heb jij als onderhuurder?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is onderhuur?

Er bestaat nog wel eens twijfel over wat nu precies “onderhuur” is. In principe is deze vraag vrij simpel te beantwoorden. In het geval van onderhuur heeft een huurder van een ruimte deze geheel of gedeeltelijk onderverhuurd aan een derde. Deze derde noem je de onderhuurder. Er zijn in dit geval twee huurovereenkomsten: tussen de hoofdverhuurder en de hoofdhuurder en tussen de hoofdhuurder en de onderhuurder. De persoon die onderhuurt heeft dezelfde rechten en plichten als de oorspronkelijke huurder, dus dezelfde bepalingen blijven gelden. Omdat een onderhuurovereenkomst een gewone overeenkomst is, zijn de regels van het huurrecht van toepassing. Als huurder van een woonruimte mag je je woning of een deel daarvan alleen onderverhuren als je hiervoor toestemming hebt gekregen van de verhuurder. In het geval van sociale huurwoningen is het überhaupt verboden, sterker nog: het kan leiden tot beëindiging van de huurovereenkomst. Stel dat de overeenkomst tussen de hoofdverhuurder en de hoofdhuurder eindigt, betekent dit niet automatisch dat de overeenkomst tussen de onderhuurder en de hoofdhuurder hierdoor ook niet meer bestaat. Hierbij geldt wel de voorwaarde dat het gehuurde aangemerkt kan worden als het hoofdverblijf van de derde. Is dit het geval, dan kan de overeenkomst gewoon voortduren.

Wanneer kun je hulp van een advocaat inroepen?

Problemen omtrent onderhuur kunnen zich helaas voordoen. Misschien wordt de overeenkomst voortijdig beëindigd of is er tijdens de periode van onderhuur sprake van achterstallig onderhoud. Het is dan is het verstandig om hulp van een deskundig advocaat in te schakelen. Je moet in het geval van huurrecht namelijk voor je eigen rechten opkomen bij de rechter. Maar ook met vragen over wat precies jouw rechten zijn met betrekking tot de huur kun je terecht bij een advocaat.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(243 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde huurrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis huurrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare huurrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!