Huurbescherming
Wanneer je huurder bent, heb je twee belangrijke rechten: het recht op woongenot en het recht op huurbescherming. Huurbescherming betekent eigenlijk dat de verhuurder niet zomaar de huur mag opzeggen terwijl jij dat eigenlijk niet wilt. Wanneer jij een appartement, kamer of huis huurt, heb je hier automatisch recht op. Maar ook wanneer je onderhuurt of mede-huurder of bewoner bent. Meestal heb je als huurder met de verhuurder een huurovereenkomst gesloten, maar ook wanneer er geen contract is geldt er huurbescherming. Een mondelinge huurovereenkomst is wel lastiger te bewijzen, dus het tekenen van een huurovereenkomst is eigenlijk verstandiger. Stel dat het gehuurde door de verhuurder of eigenaar verkocht wordt, betekent dit niet dat jij hierdoor niet meer mag huren. Er geldt dan dus nog steeds huurbescherming. Deze wettelijke regel wordt wel ‘’koop breekt geen huur’’ genoemd.
Waar kan een advocaat je mee helpen
Stel dat jouw verhuurder je uit je huis, kamer of appartement wilt zetten, dan kan je hiertegen juridische stappen ondernemen. Als huurder ben je namelijk heel goed beschermd door de Nederlandse huurwetgeving. Wanneer jij als huurder niet wilt vertrekken maar de verhuurder jou hiertoe verplicht, kun je je laten bijstaan door een advocaat. Ook is het verstandig je huurcontract te laten bekijken door een huurrecht advocaat , zodat vervelende situaties met de verhuurder voorkomen kunnen worden.
Een advocaat hoeft niet per se duur te zijn
Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.
Meteen een advocaat vinden?
(267 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)