Advies nodig over Rechten en Plichten omtrent Huur?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Huurbescherming

Wanneer je huurder bent, heb je twee belangrijke rechten: het recht op woongenot en het recht op huurbescherming. Huurbescherming betekent eigenlijk dat de verhuurder niet zomaar de huur mag opzeggen terwijl jij dat eigenlijk niet wilt. Wanneer jij een appartement, kamer of huis huurt, heb je hier automatisch recht op. Maar ook wanneer je onderhuurt of mede-huurder of bewoner bent. Meestal heb je als huurder met de verhuurder een huurovereenkomst gesloten, maar ook wanneer er geen contract is geldt er huurbescherming. Een mondelinge huurovereenkomst is wel lastiger te bewijzen, dus het tekenen van een huurovereenkomst is eigenlijk verstandiger. Stel dat het gehuurde door de verhuurder of eigenaar verkocht wordt, betekent dit niet dat jij hierdoor niet meer mag huren. Er geldt dan dus nog steeds huurbescherming. Deze wettelijke regel wordt wel ‘’koop breekt geen huur’’ genoemd.

Waar kan een advocaat je mee helpen

Stel dat jouw verhuurder je uit je huis, kamer of appartement wilt zetten, dan kan je hiertegen juridische stappen ondernemen. Als huurder ben je namelijk heel goed beschermd door de Nederlandse huurwetgeving. Wanneer jij als huurder niet wilt vertrekken maar de verhuurder jou hiertoe verplicht, kun je je laten bijstaan door een advocaat. Ook is het verstandig je huurcontract te laten bekijken door een advocaat gespecialiseerd in huurrecht, zodat vervelende situaties met de verhuurder voorkomen kunnen worden.

Een advocaat hoeft niet per se duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(267 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde huurrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis huurrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare huurecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!