Problemen omtrent een Huurachterstand? Vind de Juiste Advocaat!

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Het kan zo zijn dat je je huur niet kan betalen of dat iemand de aan jou verplichte huurkosten niet heeft betaald. Dit kan ongewenste problemen tussen verhuurder en huurder opleveren.

Binnen het huurrecht is een huurachterstand natuurlijk een onprettige situatie. Voor de huurder kan het zelfs betekenen dat hij uit zijn huis wordt gezet. De huurovereenkomst staat hiermee op het spel. De huurder zal in het geval van een huurachterstand zo snel mogelijk contact op moeten nemen met de verhuurder.

Incassokosten

Op het moment dat de huur niet wordt overmaakt op het tussen de verhuurder en huurder afgesproken moment, ben je automatisch te laat met betalen. De verhuurder hoeft dan geen herinnering tot betaling meer te sturen.

De verhuurder kan je een brief sturen waarin hij je 14 dagen de tijd geeft om de achterstallige huur te betalen. Indien dit niet binnen deze periode gedaan wordt, kunnen er incassokosten van de huurder geëist worden. Deze incassokosten voor de huurder kunnen voorkomen worden door direct contact op te nemen met de verhuurder.

Betalingsregeling

De verhuurder en huurder kunnen een betalingsregeling overeenkomen, waarin afgesproken wordt dat er later betaald kan worden. Belangrijk is dat hier een einddatum afgesproken wordt, dit kan ook in termijnen gebeuren.

De verhuurder kan hiermee instemmen of niet akkoord gaan. Indien er een akkoord komt over een betalingsregeling is het belangrijk de afspraken hiervan op papier te zetten. Als de verhuurder niet akkoord gaat met de regeling, kan de huurder goodwill tonen door wél overeenkomstig deze regeling bedragen over te maken. Hiermee toont de verhuurder goede wil om de achterstand alsnog te betalen. Uit rechtspraak blijkt dat rechters dit vaak meenemen in hun beslissing.

Hoe kan een advocaat je helpen bij een huurachterstand

Belangrijk is dat wat afgesproken is, ook nagekomen wordt. Indien dit niet gedaan wordt, kan de verhuurder beginnen met een procedure. Het is dan verstandig een goede huurrecht advocaat in de arm te nemen.

Hulp van een advocaat hoeft niet altijd duur te zijn!

Dit kan je zien in de prijsindicaties die je zult ontvangen van verschillende advocaten. Je kunt eventueel ook nog in aanmerking komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten voor rechtshulp. Voor vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?


(262 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Onmiddelijk een advocaat voor je huurachterstand vinden?

Op het onafhankelijke platdorm Lawspot.nl kun je binnen drie simpele stappen de juiste advocaat vinden voor jouw zaak. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en er zijn bij ons enkel gecertificeerde advocaten aangesloten. Daarbij is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die bij jou past.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis Advocaten bij huurachterstand vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare Huurrecht Advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!