Uit huis gezet door de verhuurder? Met spoed een advocaat nodig?

Wanneer kan er huisuitzetting plaatsvinden?

In geval van een huurachterstand kan je uit je huis worden gezet. De verhuurder kan dit doen nadat je twee maanden of meer geen huur meer hebt betaald. Hier heeft hij echter wel een vonnis van de rechter voor nodig. Hierin beslist de rechter tot ontbinding van de huurovereenkomst. Het Nederlandse huurrecht bepaalt dat de verhuurder, die in het bezit is van een vonnis, zelfs tot uitzetting kan overgaan wanneer de huurachterstand na het vonnis alsnog wordt betaald.

Verhuurder heeft een vonnis

De verhuurder mag de huurder echter niet zelf uit zijn huis zetten. Enkel de deurwaarder is hiertoe bevoegd. De deurwaarder komt in deze situatie op de dag van de daadwerkelijke ontruiming naar de woning met een slotenmaker en een verhuisteam. Als de huurder niet aanwezig is, breekt men het slot open. Vervolgens ontruimen zij woning. De spullen worden door het verhuisbedrijf opgeslagen en kunnen tot een aantal maanden na de ontruiming opgehaald worden door de huurder. De opslagkosten moet de huurder wel betalen. In beginsel zijn alle kosten die gemaakt zijn bij de ontruiming voor rekening van de huurder.

Advocaat huisuitzetting

Indien men uit huis wordt gezet door een huurachterstand, brengt dit ontzettend veel problemen met zich mee. Het is daarom het beste om een uithuiszetting te voorkomen, met behulp van een advocaat. Stel dat je zaak bij de rechter komt, is het verstandig een goede huurrecht advocaat in de arm te nemen.

Een advocaat voor huisuitzetting inschakelen hoeft niet altijd duur te zijn!

Dit kan je zien in de prijsindicaties die je zult ontvangen van verschillende advocaten. Je kunt eventueel ook nog in aanmerking komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten voor rechtshulp. Voor vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(253 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Huurrecht Advocaat vinden via Lawspot.nl

Op het onafhankelijke platdorm Lawspot.nl kun je binnen drie simpele stappen de juiste advocaat vinden voor jouw zaak. We gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens en er zijn bij ons enkel gecertificeerde advocaten aangesloten. Daarbij is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die bij jou past.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis Huurrecht Advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare Huurrecht Advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Bel nu