Wat moet je doen bij achterstallig onderhoud van jouw gehuurde pand?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wanneer jij een pand of appartement huurt of verhuurt, krijg je te maken met de regels van het huurrecht. Het onderhoud van een pand dat je huurt is in beginsel de taak van de verhuurder. Als dit niet gebeurt, kan dit natuurlijk ontzettend vervelend zijn. Toch is hier tegenwoordig een aantal uitzonderingen op zoals schilderwerk en andere kleine werkzaamheden. Kijk dus ten eerste altijd of het wel om een taak gaat die voor rekening van de verhuurder komt. Als dit het geval is kan je verschillende stappen ondernemen indien de verhuurder dit onderhoud niet verricht. Eerst moet je wel altijd de verhuurder op de hoogte stellen van de onderhoudsklachten en een redelijke termijn geven om dit onderhoud alsnog te verrichten.

Mogelijkheden

  • De gemeente inschakelen: de gemeente kan de verhuurder verplichten de reparaties uit te voeren of de reparaties uitvoeren op rekening van de verhuurder.
  • Procedure bij de rechter: de rechtbank kan in een kort geding bepalen welke reparaties verricht moeten worden, eventueel op straffe van dwangsom.
  • Vordering instellen bij de rechter: je kunt de rechter verzoeken om zelf de werkzaamheden te mogen verrichten of een derde dit te laten doen op kosten van de verhuurder.
  • Kosten verrekenen: je kunt zelf de kosten verrekenen met de verhuurder. Bijvoorbeeld door deze in mindering te brengen op de huurprijs. Hierbij moet de verhuurder wel in verzuim zijn (d.m.v. ingebrekestelling) en het risico is dat de verhuurder jou aanspreekt voor wanprestatie.
  • Verzoek indienen bij de huurcommissie: deze kan een onderhoudsprocedure starten. Als de gebreken ernstig genoeg zijn kan een huurverlaging worden gegeven die geldt tot de gebreken zijn hersteld.
  • (Gedeeltelijke) ontbinding huurovereenkomst: je kunt de rechter verzoeken om de huurovereenkomst (gedeeltelijk) te ontbinden. Hierbij hoef je minder of geen huur te betalen, totdat de gebreken zijn hersteld.

Wat kan een advocaat voor je doen bij achterstallig onderhoud?

Aangezien er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, maar deze ook allemaal andere gevolgen met zich meebrengen is het verstandig om bij het afdwingen van onderhoud een advocaat in de arm te nemen. Deze kan afwegen welke mogelijkheid het beste past bij jouw specifieke situatie en zo met de beste en minst ingrijpende oplossing komen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zul je zien in de prijsindicaties die je ontvangt van onze aangesloten advocaten. Ook kun je eventueel in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de kosten gemaakt voor de rechtshulp. Voor meer vragen kan je uiteraard bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?


(280 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Een advocaat die je helpt bij achterstallig onderhoud vinden via Lawspot.nl

Voor jouw zaak kun je terecht bij Lawspot.nl. Het onafhankelijke platform zorgt ervoor dat je binnen drie simpele stappen jouw zaak online plaatst. Onze aangesloten advocaten zijn allemaal gecertificeerd en er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens. Daarnaast is het gebruik van Lawspot.nl gratis en brengt het geen verdere verplichtingen mee. Door jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl te plaatsen vind je vandaag nog de juiste advocaat.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis achterstallig onderhoud advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare huurrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!