Huurrecht advocaat nodig?

Huurrecht advocaat

Wanneer een verhuurder een huis/pand verhuurt aan een huurder ontstaat er een overeenkomst. De huurder krijgt hierbij een zaak ter beschikking en de verhuurder krijgt een tegenprestatie, meestal in de vorm van geld. Hier komen vaak geschillen uit voort tussen huurder en verhuurder. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een herziening van de huurprijs, gebreken aan het gehuurde, achterstallig onderhoud, huurachterstand of het beëindigen van de huur. Daarnaast kunnen er nog vele andere problemen ontstaan. Hier kan een advocaat gespecialiseerd in huurrecht je bij helpen.

Wanneer een huurrecht advocaat inschakelen?

Er zijn veel verschillende redenen om een advocaat woningrecht in te schakelen. Deze zijn verschillend voor de huurder en de verhuurder. Hieronder worden voor beide afzonderlijk een aantal voorbeelden gegeven waarin de hulp van een advocaat handig is.

Als huurder

 • Indien je het niet eens bent met de huurverhoging
 • Hulp bij het controleren van het huurcontract
 • Het opzeggen van het huurcontract
 • Indien je een indeplaatsstelling wil
 • Schadeloosstelling indien er gerenoveerd wordt of je gedwongen wordt te vertrekken

Als verhuurder

 • Hulp bij het opstellen van huurovereenkomsten
 • Indien je besluit dat je de woning wil onderhuren
 • Wat je moet doen indien je wilt gaan renoveren
 • Wat je kan doen als er gebreken aan het gehuurde zijn
 • Hoe je moet handelen indien er onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van het gehuurde
 • Indien de huurder een huurachterstand heeft
 • Hoe je het contract kan opzeggen

Wat kan een huurrecht advocaat voor jou betekenen?

Vaak kunnen de geschillen niet onderling worden opgelost en gaat een van de partijen over tot een procedure. De verhuurder kan bijvoorbeeld bij ernstige overlast de huurovereenkomst laten beëindigen door de rechter. Een advocaat kan zowel huurder als verhuurder bijstaan tijdens deze conflicten en procedures. Ook kunnen zij jou helpen bij het opstellen van een huurovereenkomst om deze conflicten juist te voorkomen.

Werkwijze Lawspot.nl

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kun je gemakkelijk gratis in contact komen met verschillende huurrechtadvocaten uit jouw eigen regio. Alle advocaten hebben hun eigen specialisme. Vul het formulier in om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek met een advocaat aan te vragen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 – 5000 202.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit kan je zien in de prijsindicaties die je zult ontvangen van verschillende advocaten. Je kunt eventueel ook nog in aanmerking komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten voor rechtshulp. Voor vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.

huurrecht advocaat

FAQ

Wat doet een huurrecht advocaat?

Een huurrecht advocaat is een specialist in het huurrecht. Hij kan zowel de huurder als de verhuurder bij staan bij bijvoorbeeld het opstellen van contracten of geschillen omtrent de beëindiging van een huurcontract.

Wat kost een advocaat huurrecht?

Meestal kost een huurrecht advocaat €170,- tot €300,- per uur. Hoeveel uur een advocaat nodig heeft, hangt af van de complexiteit van de zaak.

Wat valt onder huurrecht?

Het huurrecht omslaat alle regels die betrekking hebben op het gebied van huur. Huur is neergelegd in artikel 7:201 BW. Hierin is bepaald dat huur een overeenkomst is waarbij de verhuurder een verplichting op zich neemt om een zaak of een gedeelte van een zaak aan de huurder te verstrekken. De huurder moet hiervoor een tegenprestatie leveren.

Wie heeft recht op huurbescherming?

Als huurder heb je recht op huurbescherming. Huurbescherming voorkomt dat de verhuurder de huur zomaar stop kan zetten. Als je tijdelijk een woning huurt, heb je wel minder huurbescherming. Dit betekent niet dat de verhuurder de huur zomaar op mag zeggen, maar zodra het tijdelijke contract afgelopen is, heb je geen huurbescherming meer. Men geniet geen huurbescherming indien het gaat om de huur van een verzorgingshuis, diensthuis of vakantiewoning.

Wat zijn mijn rechten als huurder zonder huurcontract?

Gelukkig is het niet zo dat je geen rechten hebt als je geen contract hebt. Voor een groot deel zijn de rechten namelijk wettelijk vastgelegd. Om hier aanspraak op te kunnen maken moet je wel kunnen aantonen dat je de kamer huurt. Over het algemeen wordt drie maanden aan bankafschriften van de huurbetaling hiervoor als voldoende aangemerkt.

Meer weten over huurrecht?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Huurrechtadvocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in huurrecht zaken.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.


Meteen een advocaat vinden?

 

(269 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Huurrecht advocaat vinden via Lawspot.nl

Voor jouw zaak kun je terecht bij Lawspot.nl. Het onafhankelijke platform zorgt ervoor dat je gemakkelijk en snel een advocaat vindt. Onze aangesloten advocaten zijn allemaal gecertificeerd en er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens. Daarnaast is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de juiste advocaat.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis huurrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare huurrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

Bel nu