Een advocaat nodig bij een huurachterstand?Vragen? Bel ons: 085 5000 202

Het kan zo zijn dat je je huur niet kan betalen of dat iemand de aan jou verplichte huurkosten niet heeft betaald. Dit kan ongewenste problemen tussen verhuurder en huurder opleveren.

Het hebben van een huurachterstand (zie ook: huurrecht) is natuurlijk een onprettige situatie. De huurovereenkomst staat hiermee op het spel. Voor de huurder kan het zelfs betekenen dat hij uit zijn huis wordt gezet. De huurder zal in het geval van een huurachterstand zo snel mogelijk contact op moeten nemen met de verhuurder.

Incassokosten

Op het moment dat de huur niet wordt overmaakt op het tussen de verhuurder en huurder afgesproken moment, ben je automatisch in verzuim met betalen. De verhuurder hoeft niet per sé een herinnering tot betaling te sturen.

De verhuurder kan een brief sturen waarin hij de huurder 14 dagen de tijd geeft om de achterstallige huur te betalen. Indien dit niet binnen deze periode gedaan wordt, kunnen er incassokosten van de huurder geëist worden. Deze incassokosten voor de huurder kunnen voorkomen worden door direct contact op te nemen met de verhuurder en een afspraak (betalingsregeling) te maken.

Betalingsregeling

De verhuurder en huurder kunnen een betalingsregeling overeenkomen, waarin bepaalt wordt op welk moment de huurder wel gaat betalen. Belangrijk is dat hier een einddatum afgesproken wordt! Dit kan ook uiteraard ook in termijnen gebeuren.

De verhuurder kan hiermee instemmen of niet akkoord gaan. Indien er een akkoord komt over een betalingsregeling is het belangrijk de afspraken hiervan op papier te zetten. Als de verhuurder niet akkoord gaat met de regeling, kan de huurder "goodwill" tonen door wél overeenkomstig deze regeling bedragen over te maken. Hiermee toont de verhuurder goede wil om de achterstand alsnog te betalen. Uit de rechtspraak blijkt dat rechters dit vaak meenemen in hun beslissing.

Toch een conflict? Een advocaat hoeft niet duur te zijn!

Belangrijk is dat wat afgesproken is, ook nagekomen wordt. Indien dit niet gedaan wordt, kan de verhuurder een procedure starten. Het is dan verstandig een goede huurrecht advocaat in de arm te nemen. Dit hoeft niet duur te zijn, dat blijkt uit de prijsindicaties die je ontvangt van de bij Lawspot.nl aangesloten advocaten. Hiervoor kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Zo snel mogelijk een goede Huurrecht Advocaat vinden?

Plaats gratis jouw zaak!

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Huurrecht Advocaat vinden via Lawspot.nl

Op het onafhankelijke platdorm Lawspot.nl kun je binnen drie simpele stappen de juiste advocaat vinden voor jouw zaak. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en er zijn bij ons enkel gecertificeerde advocaten aangesloten. Daarbij is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die bij jou past.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis Huurrecht Advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare Huurrecht Advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?