Huur

Huur

Een huurovereenkomst is in het huurrecht een afspraak over huur waarbij een partij een (gedeelte van een) zaak in gebruik krijgt. Hiervoor is de partij een tegenprestatie verschuldigd aan de wederpartij. De wederpartij geeft de zaak enkel (tijdelijk) in gebruik, hij behoudt wel het eigendom over de zaak. De gebruiker van de zaak noemen we huurder. De wederpartij is de verhuurder.

Tegenprestatie bij huur

De tegenprestatie is vaak een bepaald bedrag, dit noemen we ook wel de huurprijs. Het is echter niet wettelijk bepaald dat de tegenprestatie een bepaald bedrag moet zijn. De algemene bepalingen in boek 7 van het Burgerlijk Wetboek over het huurrecht zeggen hier niets over, maar voor sommige huurovereenkomsten gelden wel extra aparte bepalingen. Bijvoorbeeld bij de verhuur van woningen of bedrijfspanden. Een tegenprestatie voor de huur is verplicht, maar wat nou als een huurder niet betaalt? Hierbij kan een advocaat gespecialiseerd in huurrecht je bijstaan. Neem snel contact op met een huurrecht advocaat!

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Huur

Veel gelezen artikelen

Bel nu