Gratis scheiden

Gratis scheiden

Is gratis scheiden mogelijk?

 

Het scheiden is een dure stap. Niet alleen het verzoek behandelen in de rechtbank, ook de mogelijke facturen bij mediation of de advocatuur kosten een vermogen. De situatie bestaat dat je wilt scheiden, maar dat je dit niet kan bekostigen door het langdurige traject. In dit artikel staan twee mogelijkheden om gratis te scheiden van uw partner, in tegenstelling tot algemene opinie is dit niet te goed om waar te zijn.

Toevoeging

Wanneer je niet voldoende verdient om uw echtscheidingsprocedure te bekostigen, bestaat de mogelijkheid dat je in aanmerking kan komen voor de rechtsbijstand. De overheid zal dan uw rechtshulp gedurende uw scheiding subsidiëren. In de Nederlandse rechtstaat is het van belang dat iedereen een beroep kan doen op rechtsbijstand, dit geldt dus ook bij een scheiding voor de rechter. Een andere benaming voor de rechtsbijstand die door de overheid gesubsidieerd wordt is de Toevoeging. Deze toevoeging gaat via de Raad voor Rechtsbijstand. Het is voor een burger niet mogelijk om op eigen houtje rechtsbijstand aan te vragen, hierbij zal je een advocaat of een mediator moeten vragen die dit voor uw kunnen doen.

Online scheiden

Wanneer je niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dit kan gebeuren wanneer je te veel geld verdient, dan is een andere mogelijkheid om toch zo goedkoop mogelijk te scheiden de online scheiding.

Waarom online scheiden?

Dit is momenteel de snelste en goedkoopste manier om te scheiden in ons land. De mogelijkheid bestaat ook dat je met spoed scheidt, je kunt online een spoedscheiding aanvragen. Een belangrijk vereiste hiervoor is wel dat je nog in goed contact staat met uw partner, omdat er veel afspraken omtrent het scheiden door jezelf geregeld zullen moeten worden. Je begrijpt dat wanneer je niet meer goed in staat bent om te communiceren met uw partner, deze spoedscheiding niet voor je is. Bij de spoedscheiding schrijft je samen alle afspraken en regelingen in een aantal documenten die je al toegestuurd zijn. Vervolgens zullen de documenten opgestuurd worden naar een specialist die hierna alle andere zaken voor je zal regelen.

Taak specialist

Deze specialist heeft vervolgens de taak uw echtscheidingsverzoek in te dienen. Het is dus niet uw verantwoordelijkheid om naar de rechtbank te gaan. Binnen een paar weken zal je bericht ontvangen waarin staat dat de rechter uw scheiding heeft uitgesproken. Ten slotte moet de scheiding nog in de registers van de burgerlijke stand ingeschreven worden, waarna je officieel gescheiden bent.

Advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in  scheidingszaken. Bel ons via: 085 – 5000 202

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Gratis scheiden

Veel gelezen artikelen

Bel nu