Gerechtsdeurwaarder

Gerechtsdeurwaarder

Werkzaamheden gerechtsdeurwaarder

De Kroon benoemt de gerechtsdeurwaarder. Het is een openbare ambtenaar en hij verricht ambtshandelingen. De exclusieve taak die aan de hem is toegewezen, is het betekenen van exploten zoals dagvaardingen. Daarnaast kan hij beslagen leggen. Bovendien moet hij het vonnis betekenen. Hiermee begint de executie van het vonnis. Het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder kan worden gedaan door bedrijven, de overheid of particulieren.

Eisen voor gerechtsdeurwaarder

Net zoals bij notarissen en advocaten zijn er bepaalde eisen waaraan een gerechtsdeurwaarder moeten voldoen, zoals een opleiding afronden en periodieke bijscholing. Gerechtsdeurwaarders moeten lid zijn van de KBvG: de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders.

Incassowerkzaamheden

Gerechtsdeurwaarders worden niet alleen ingeschakeld voor hun ambtelijke werkzaamheden. Zo worden ze ook vaak ingezet voor incassowerkzaamheden. Deze zijn echter niet onderdeel van het exclusieve domein van de gerechtsdeurwaarder. De incassowerkzaamheden worden daarnaast vaak aangeboden door advocaten en incassobureaus.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Gerechtsdeurwaarder

Veel gelezen artikelen

Bel nu